Profi tippek a tökéletes latte sminkhez

2023. július 25.
A latte smink, vagyis a tejeskávé színt idéző makeup trend erejéről írtunk már. Páll Adrienn, a New School of Makeup sminkakadémia vezetője ezen a héten profi tippeket és inspirációkat is ad hozzá.
Latte smink profi

Mióta soron követem a divat spirálisan gyűrűző folyamatát, a nyári szezon egyik elmaradhatatlan sminktrendje a napbarnította hatás. De minden évben egy kicsit másképpen, a barna más és más árnyalataival fűszerezve.

2023 nyarán a Tik Tok-on jelenlévő sminkes közösség az úgynevezett latte makeup, vagyis a latte smink trendjét hájpolta fel. Ez a természetesnek ható sminktrend a kávékülönlegességekben megtalálható színekből és textúrákból táplálkozik. Gondoljuk végig, hogy a baristák hány és hányféle kávé variációval kényeztetnek bennünket, és  ezeknek a mesterműveknek mennyire szép színezete van, akár egy csészén belül is.

Latte art a sminkkel

A kávékülönlegességekben található árnyalatoknak a bája az, hogy az arc minden területére találunk belőlük megfelelőt. Gondoljuk végig, hogy a sötétebb kávészínek – mint például az espresso – csodás szemkihúzáshoz vagy éppen egy ombre szájkontúr elkészítéséhez a latte smink esetében.

Egy kellemes kapucsínó-színnel remekül lehet az arc csontozatát kiemelni, de egy szép füstös szemsatír kivitelezéséhez is hibátlanul működik. A latte tejesen barna tónusa pedig rúzsszínnek is tökéletes lehet, míg a tejhab rajta higlighter árnyalatnak pazar. Tehát ne csak igyátok a kávékat, de alkalmazzátok a bennük rejlő csodás színeket is!

Ezek a legszebb profi latte smink inspirációk

Íme néhány latte smink, vagyis tejeskávé smink inspiráció, amiket az NewSchool of Makeup sminkes vizsgáján a tanulóink készítettek.header:

  1.  

latte-smink Smink/styling: Nógrádi Niki, Modell: Polák Edina, Haj: Lencsés Dóra, Fotó: Jámbor Zsófia

2. 

latte-sminkSmink/styling: Klemis Edina, Modell: Horváth Evelin, Haj: Kornel Hairbert, Fotó: Jámbor Zsófia

3.

latte-sminkSmink/styling: Tóth Zsanett, Modell: Mészáros Dóra – Elmagic Agency, Haj: Végh Virág, Fotó: Jámbor Zsófia

4.

latte-sminkSmink/styling:, Modell: Polák Edina, Haj: Lencsés Dóra, Fotó: Hajas Orsolya