5 természetes trükk fáradt szemek ellen

2023. október 12.
Tojásfehérje rózsával: aki fáradt és duzzadt szemeire már mindent kipróbált, adjon esélyt annak az öt receptnek, ami házilag is könnyűszerrel elkészíthető.

Sokak számára okoz nagy fejtörést az, hogy miképp inthetnének mindörökre búcsút fáradt, duzzadt, karikás szemeiknek, ami nem minden esetben a kialvatlanság, de a genetika, az idő múlása vagy az életmód számlájára írható. Jó hír, hogy a kellemetlen tünetekre gyakran a legegyszerűbb a házi praktikák jelentik a megoldást. A hideg uborka, a hűtött evőkanál és a fagyasztóból elővarázsolt roller mellett az alábbi trükkökkel érdemes próbálkozni:

Rózsavíz

A rózsavíz természetes gyulladásgátló, összehúzó, élénkítő és fiatalító hatásáról ismert, csordultig van A- és C-vitaminnal, flavonoidokkal. Bár a kínálatban rengeteg kiváló minőségű rózsavizet találunk, akinek van ott otthon rózsakertje, maga is elkészítheti. A szirmokat csak desztillált vízbe kell tenni, majd miután a szirmuk elvesztették színüket, csak le kell szűrni. A lehűtött folyadékkal itassunk át egy-egy vattakorongot, majd helyezzük a szemünkre.

Tojásfehérje

A tojásfehérje felvert habját ecsettel vagy kézzel hordjuk fel a szem alá, ügyelve arra, hogy a szembe ne kerüljön. Hagyjuk negyed órát hatni. Miközben a massza szárad, úgy tonizálja a fáradt területet. Ha a tojásfehérjéhez egy evőkanál rózsavizet és kevéske uborkalevet is keverünk, a hatás még látványosabb lesz, a pakolás ugyanis serkenti a keringést és csökkenti a gyulladást.

Varázsdió-kivonat

A patikában és bioboltban megvásárolható varázsdió-kivonat millió problémára jelenthet gyógyírt, legyen szó pattanásról, horzsolásról, szájüregi fertőzésről vagy épp fáradt szemekről. Utóbbi esetben megint csak vattakorongra kell csepegtetni a szérumot, majd a szemekre helyezni, és tíz percet csukott szemmel pihenni.

Tej

A házi szépségápolási praktikák egyik leggyakoribb összetevője a tej, ami a benne található tejsavnak köszönhetően növeli a bőr feszességét. Mártsunk egy-egy vattakorongot hideg tejbe, nyomkodjuk ki a felesleges folyadékot, majd helyezzük a szemünkre!

Tejes kurkuma

Legkésőbb Iman óta tudjuk, hogy a kurkuma csodát tesz a bőrrel: élénkíti az arcbőrt, kiegyenlíti a bőr tónusát és csökkenti a gyulladást. A hatást tovább fokozható: a kurkumához egy kevéske tejet adagolunk, és azzal kenjük át a szem alatti területet. Tizenöt percig hagyjuk hatni, majd öblítsük le!

Forrás: Hello Glow Fotó: Getty Images