Ezt a vitamint használd reggelente táskás szemek ellen

2021. október 09.
Szakemberek megtalálták azt a vitamint, aminek rendszeres használatával búcsút inthetünk a karikás szemeknek.

Sokan szenvedünk a karikás, táskás szemektől, ami míg egyeseknél állandó jelenség, másoknál ad hoc jelleggel jelenik meg. A kiváltó okok listája sajnos meglehetősen hosszú: míg vannak, akiknél szervi baj, netán a genetika számlájára írható, másoknál gyógyszermellékhatás vagy épp a rossz minőségű alvás következtében alakul ki.

szemmaszk

Függetlenül attól, hogy a sötét karikák honnan erednek, van egy megoldás, amely megoldhatja a szem alatti karikák gondját: a C-vitamin. Eddig is köztudott volt, hogy a C-vitamin számtalan bőrproblémára jelent megoldást, most már az is bizonyított, hogy a karikás szemeket is regnerálja. Azon túl, hogy erősíti, feszesíti, halványítja, kisimítja a bőrt, mindenféle bőrkárosodás – például sebgyógyulás – helyreállításában is fontos szerepet kap, utóbbiba pedig beletartoznak a karikás szemek is.

Mi a teendőnk?

Azon kívül, hogy a mindennapi táplálkozásunkat C-vitaminban gazdag élelmiszerekkel és vitaminokkal bővítjük, számtalan olyan bőrápolási terméket találunk, amik C-vitamint is tartalmaznak. Legyen szó C-vitamin-tartalmú szemmaszkról, szemtapaszról, szérumról, tonikról vagy C-vitaminos hidratálóról, biztosak lehetünk benne, hogy a szemek alatti sötét karikákkal a vitamin felveszi a harcot – pláne, ha azokat reggelente vetjük be!

Forrás: Shefinds Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!