Táska, karika, ránc: öt ütős maszk a szemre

2023. március 02.
A napi szépségápolási rutin dobogós műfajai közé került be a szemmaszk, ami gyorsan és hatékonyan lehel életet a duzzadt, fáradt, karikás szemekbe. Mutatunk pár zsenit a kínálatból!
szemmaszk
  • Egyre többen fedezik fel maguknak a szemmaszk műfaját, az ugyanis perceken belül hat.
  • A szemmaszk legnagyobb előnye, hogy mintegy bezárja a jótékony összetevőket a bőrbe.
  • A kínálatban minden problémára (karikákra, táskákra, szárazságra, fáradtságra és ráncokra) is találunk megfelelő szemmaszkot. 

Táskák, sötét karikák, duzzadás, fáradtság, ráncok: se szeri, se száma a szemkörnyék területén jelentkező olyan elváltozásoknak, amelyekkel nem feltétlenül könnyű felvenni a kesztyűt. Ezen a területen a bőr vékonyabb, érzékenyebb, könnyebben kiszáradhat, meggyűrődhet, és mivel a létező leglátványosabb területen történik mindez, látványos is. A fenti problémák okai és megoldásai bár változatosak, egy biztos, a szemmaszkok is csodákra képesek, azok ugyanis olyan hatóanyagokban úsznak, amelyek hidratálnak, táplálnak, töltenek és felfrissítenek. 

A szemmaszk előnyei

  • Bezárja a hatóanyagokat a bőrbe: a szemkörnyékápoló maszkok egyik legnagyobb ereje abban rejlik, hogy bent tartják a különféle összetevőket, szérumokat, hidratálókat a bőrben, és nem engedik, hogy azok a levegőbe elillanjanak. Különösen az újrafelhasználható szilikonmaszkokra lehet ebben számítani.
  • Előkészíti a bőrt a sminkhez: Egy hidratált, rugalmas és üde bőrfelületen a smink is jobban mutat, az egyes szemsminkek (pl. korrektor, szemhéjpúder) felhordása pedig sokkal egyszerűbb.
  • Csökkenti a puffadást: A kínálatban fellelhetők olyan szemmaszkok, amelyek érösszehúzó összetevőket (például koffeint vagy zöld teát) tartalmaznak, melyek hatására nemcsak az erek kapják össze magukat, de a sötét karikák is kivilágosodnak. Tipp: aki fokozná a hatást, használat előtt tegye a maszkot a hűtőbe!
  • Azonnal hat: ahogy egy arcmaszk, úgy a szemkörnyékápoló maszk is perceken belül hat: hidratálja, élénkíti, felpezsdíti a bőrt.
  • Kisimítja a finom ráncokat: a szem alatti terület, mivel érzékeny, hajlamosabb a kiszáradásra, ami nagyon hamar finom ráncok kialakulásához vezet. Aki rendszeresen használ (pl. peptidekkel, retinollal vagy bakuchiolal) átitatott szemmaszkot, kiradírozhatja a szem körüli kisebb ráncokat.

Szemmaszkok a kínálatból

AHAVA szemmaszk
Univerzális szemmaszk
Az AHAVA Dead Sea Osmoter Eye Mask hidrogél szemmaszk 21 esszenciális ásványi anyaga biztosítja a többrétegű hidratálást, kisimítja a ráncokat, az apró vonalakat, és eltünteti a fáradtság jeleit.
Jillian dempsey szemmaszk
Luxus szemmaszk
A Jillian Ddempsey szemmaszk a sztárok egyik nagy kedvence, többek között Gwyneth Paltrow is erre esküszik. A tejszerű prebiotikus szérumba áztatott szemmaszk megerősítik a bőr védőrétegét, megnyugtatja, táplálja és feszessé teszi a szem alatti területet. (A csomagolás 10 pár maszkot tartalmaz).
Shiseido szemmaszk
Anti-aging szemmaszk
A Shiseido Vital Perfection gyorsan ható bőrfiatalító szemmaszk, ami azonnal javítja a bőr rugalmasságát, feszességét és visszaadja fiatalos ragyogását, eltünteti a fáradtság jeleit. Hatékonyan regenerálja a dermiszben lévő sejteket, amivel javítja a bőr rugalmasságát, halványítja a ráncokat és a sötét karikákat, felfrissíti a szemkörnyéket. A bőr minden rétegében intenzív hidratálást biztosít. (A csomag tartalma 12 pár szemmaszk).
Garnier szemmaszk
Szemmaszk táskák ellen
A Garnier Skin Naturals Moisture+ Energizáló Textil Maszk a hialuronsav és a narancslé erejével int búcsút a karikáknak és a táskáknak.
Nivea szemmaszk
Szemmaszk karikák ellen
A bio rózsavíz és a hialuronsav kombinációjának köszönhetően a Nivea Rose Touch szemgél maszk perceken belül felfrissíti a szemkörnyék területét. A hialuronsav tömegének akár 10 000-szeresére is képes megkötni a vizet, így azonnali hidratálást biztosít, a bio rózsavíz pedig azonnali ragyogóvá teszi a bőrt.

Csináld magad szemmaszk

Aki nem szeretne szemmaszkra költeni, keressen rá azokra a DIY videókra, amik remek és olcsó recepteket kínálnak!

Forrás: mindbodygreen Fotó: Getty Images