Így fedd el a karikás szemed!

2022. február 07.
Néhány egyszerű és gyors sminktrükk segítségével könnyűszerrel elfedhetjük a szem alatti karikákat.

A szem alatti terület mindenkinél sötétebb, hiszen a bőr vékonyabb, az itt szaladó vérerek pedig átütnek, a helyzeten pedig, ahogy azt sokan saját bőrükön is tapasztalják, sokat ront egy átdolgozott éjszaka, egy kiadós buli, netán egy betegség. Mindezek tükrében egyáltalán nem meglepő, hogy a sminkmesterekhez intézett egyik leggyakoribb kérdés, hogy miképp lehet ezeket a karikákat profin eltüntetni. Nick Barose sminkes az alábbi lépéséket javasolja:

szemmaszk

  1. lépés: Az alapozást minden esetben szemkörnyékápoló krémmel kell kezdeni, a száraz bőrön ugyanis látványosan megül az alapozó, ami nemcsak nem esztétikus, de viselni sem kellemes. Tegyünk az ujjunk végére a hidratálóból, majd belülről kifele haladva, finom mozdulatokkal masszírozzuk be a hidratálót! Fontos, hogy kimondottan erre a területre szánt terméket használjunk, ezek ugyanis olyan hatóanyagokat tartalmaznak (pl. K-vitamin), amelyek nemcsak hidratálják, de világosítják a bőrt. Akinek nemcsak karikás, de duzzadt is a szeme, használjon szemkörnyékápoló zselét vagy jeges görgőt!
  2. lépés: A szem alatt gyakran kialakulhat hiperpigmentáció, ami miatt a szem alatti karika lila vagy kék színű. Ebben az esetben színezett alapozót kell választani, amihez komplementer színeket kell használni. Az alapozót V-alakban, kizárólag az elszineződött területre kell felhordani!
  3. lépés: Akinek nemcsak karikás, de táskás is a szeme, nyúljon a két-három árnyalattal világosabb korrektorhoz, amit közvetlenül a táska alá kell felhordani. Ez egy olyan vizuális trükk, ami megemeli a szemet, mintha csak a táskák árnyékát küszöbölnénk ki.
  4. lépés: Használjunk olyan folyékony alapozót, ami a bőrünk tónusához a legjobban illik, majd fordított háromszög alakban hordjuk fel úgy, hogy a háromszög csúcsa az arccsontnál végződjön! A sminkmester tanácsa, hogy az alapozót a gyűrűsujjunkra hordjuk fel, várjunk tíz másodpercet, hogy a testünk melege kicsit megolvassza az alapozót, és csak ezt követően vigyük fel! Fontos, hogy a művelet közben ne feszítsük, húzzuk a bőrt.
  5. lépés: Akinek szárazabb a bőre, a púderezést kihagyhatja, de alapvetően áttetsző púderrel érdemes zárni a karikás szemek sminkelését. Ehhez szivacsot vagy sminkecsetet használjunk!

Forrás: Real Simple Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!