Brutál látványos halloween-sminkek

2023. október 18.
Páll Adrienn, a New School of Makeup sminkakadémia vezetője a napokban egy izgalmas werkvideóval, most pedig egy csokor látványos inspirációs halloween-fotóval és persze sminktippekkel jelentkezik.

Idén nagy halloweeni buliknak nézhetünk elébe, ezért az volt a legutóbbi fotózásunk célja, hogy olyan halloween-sminkeket hozzunk létre, melyek nemcsak félelmetesek, vagyis spookyk, de csinosak és divatosak is. Ez a fúziós elgondolás megengedi, hogy trendik lehessünk, de mégse lógjunk ki a halloweeni elvárásokból, hiszen már sokan nem akarnak csontvázként vagy kibelezett nyakkal bevonulni egy menő partira. Félreértés ne essék, nem vagyok semmi extrémitás ellenzője, de azt vettem észre, hogy a fashionista szereplők ezen a napon kevesebb inspirációt kapnak, mint a „spookkerek”. (Ilyen szó, eddig nem létezett, de nem baj…)

A most bemutatott halloween-sminkeknek az volt az alapvetése, hogy megjelenjenek bennük a mai trendsminkek jellemzői. Íme azok a követendő szempontok, melyeket fontos figyelembe venni, ha trendorientáltan szeretnénk kinézni.

1. A bőrünk ragyogjon a halloween-sminknél

Ne használjunk vastag alapozót a halloween-sminkhez, sőt törekedjünk a krémesen üde összhatásra, és csak ott használjunk a bőrünkkel azonos színű korrektort, ahol bőrhibát kell eltüntetnünk. Az arc highlight pontjain duplázzuk a bőrfényt eredményező primereket, beauty olajokat.

2. Minél hangsúlyosabb szemöldök

A szemöldökünk maradjon kirajzolatlan, dús hatású, sőt, akár borzolhatjuk még vastagabbra is. És használjunk rá szemöldök zselét vagy ragasztót, hogy fixálhassuk a szálakat a halloween sminkhez.

3. Szuggesztív halloween szemsmink

A szemeinken nagyon szuggesztív hatást érhetünk el a legletisztultabb (fekete-szürke-barna) színekkel; akár egy körsatírral, akár egy tusvonalas megoldással, akár egy nyújtott, keményebb vonalvezetésű cicás kirajzolással. Nézzétek csak meg a halloween-sminkekről készült fotókon. 
Ha vörös ceruzával kihúzzuk a vízvonalunkat, a szemünk rögtön vérben fog úszni, de egy színezett kontaktlencsével még extrán rá lehet turbózni bármelyik lookra a tökéletes halloweeni sminkhatás érdekében, ha amúgy is viselsz lencsét. 

Használjunk trendi textúrákat. Nagyon izgalmas a fémes jelleg a szemhéjon, de az üveges ragyogás is ultra menő. Itt az sem baj, ha egy kicsit megfolyik a szemsmink…

4. Ördögi halloweeni ajkak

Az ajkaink démoni jellegét halloweenre egy fekete rúzzsal lehet megoldani, de egy nagy árnyalatkontrasztú ombre szájfestés is hasonló hatást érhet el. Ha viszont a szemedet akarod előtérbe helyezni, akkor a teljesen nude ajak is jó megoldás lehet. Döntsön az, hogy ki hova szeretné tenni a sminkfókuszt. A vér stilizáltan tökéletesen megjeleníthető a vörös szájfestéssel, amit egy kis művérrel még meg is lehet spékelni.

Ajánlom figyelmetekbe a fotózáson használt fejdíszeket, ezek óriásit dobnak hozzá a végeredményhez, és meglepően kényelmes a viseletük.

Szóval, halloween-sminkre fel, élvezzétek, hogy ilyenkor mi mindent ki lehet próbálni!

Páll Adrienn, Fejdísz: In Nirvana Overdose, Modell: Sárközi Hanna, Fotó: Veréb Barbara

halloween-sminkekMágó-Németh Gordana – NSM Senior Team, Fejdísz: In Nirvana Overdose, Modell: Kovács Anna, Fotó: Veréb Barbara

halloween-sminkekNagypál Marietta – NSM Senior Team, Fejdísz: In Nirvana Overdose, Modell: Zempléni Zsófia, Fotó: Veréb Barbara

halloween-sminkekCzikk Luca – NSM Senior Team, Fejdísz: In Nirvana Overdose, Modell: Csapó Dorka, Fotó: Veréb Barbara

halloween-sminkekRabár Janka – NSM Senior Team, Fejdísz: In Nirvana Overdose, Modell: Szabolcs Bettina, Fotó: Veréb Barbara

halloween-sminkekDesztics Dóra – NSM Senior Team, Fejdísz: In Nirvana Overdose, Modell: Heinz Petra, Fotó: Veréb Barbara