Expressz szépítők, ha gyorsan akarsz szépülni

2023. november 21.
Bőrünket felkészíteni az év végi jeles alkalmakra egyszerűbb, mint megtalálni a tökéletes outfitet: a szépítő alvás mellé látványos és expressz hatású kozmetikumokat ajánlunk.
expressz-borapolas

Egy-egy fontosabb esemény előtt szívesen vennénk valami „csodaszert”, ami másnapra üdébbé, simábbá és ragyogóbbá varázsolja az arcunkat. Persze a legjobb lenne kozmetikusnál kényeztetni és feltölteni a bőrünket, de erre nem mindig van lehetőség. Várhatunk vajon hasonló hatást egy otthoni használatra kifejlesztett arckrémtől, pakolástól? Nagy-Mayer Mónika kozmetikus, gyakorlati szakoktató segítségével jártunk utána. 

„A bőrápoló összetevők jótékony tulajdonságai akkor tudnak maximálisan megmutatkozni, ha kitartóan alkalmazzuk őket. De vannak termékek, illetve hatóanyagok, amelyeknek látványos az azonnali feszesítő, feltöltő hatása is. Ilyen például a dimetilaminoetanol-tartarát (DMAE), amely stabilizálja a sejthártyát és csökkenti a petyhüdtséget. A pullulán az Aureobasidium pullulans nevű gomba fermentációjakor keletkezik, látványosan feszesít, javítja és egyenletesebbé teszi a bőr textúráját.

A glikozil-heszperidinről kimutatták, hogy serkenti a mikrokeringést, segít ellensúlyozni a stressz és a fáradtság negatív hatásait. A ferulasav növényi eredetű antioxidáns, hatástalanítja a napsugárzás által termelt szabad gyököket, növeli a kollagén- és elasztintermelést. Nem szabad megfeledkezni a hialuronsavról sem: ez a hidratáló anyag akkor a leghatékonyabb, ha többféle molekulasúlyú változatban található meg a kozmetikumban.

Persze nemcsak a hatóanyagok, hanem azok tisztasága és az adott termékben megtalálható százalékos arányuk is rettentően fontos. Ahogy az is, hogy megfelelően használjuk a bőrápolókat: a tisztítást kövesse a hámlasztás, a tonizálás alkoholmentes termékkel. Ezután jöhet a magas hatóanyag-tartalmú szérum akár egy mini galvánáramos kozmetikai készülékkel mélyen a bőrbe juttatva. Erre kerüljön a gazdagabb, tápláló arcpakolás. Ha a maszk lemosást igényel, akkor utána újra következzen a tonizálás, a szérum igény szerint és a hidratáló éjszakai krém.”

Tuti tipp:

Az enyhe AHA- és PHA-savakkal végzett hámlasztás csodás, üde bőrfelszínt ad, és segíti a hatóanyagok felszívódását. Erős savakat azonban ne használjunk, mert irritációt, lemezes hámlást okozhatnak. Az ilyesmit bízzuk profi szakértőre, és semmiképp ne közvetlenül az esemény előtt végeztessük.

Rénergie H.C.F. Triple Serum Lancôme 57 700 Ft

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Lancôme Official (@lancomeofficial) által megosztott bejegyzés

Az olyan hatékony bőrszépítő és -fiatalító hatóanyagokat, mint a hidratáló, az antioxidáns C-vitamin, a sötét foltok elleni niacinamid és a bőröregedés-gátló ferulinsav, a Lancôme most először egyesítette egy rendkívül hatékony, háromkomponensű szérumban, amely rétegről rétegre látványosan állítja helyre a bőrt.

Elixir Votre Visage arcápoló Valmont 285 500 Ft

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Rescue Spa (@rescuespa) által megosztott bejegyzés

Finom, selymes textúrája ragyogó arcbőrt varázsol egy éjszaka alatt. Simít és tonizál, látványosan hidratál és regenerál – a Tripla DNS, a liposzóma RNS, a homoktövis, az echinacea és a pézsmarózsa erejével.

Or Rouge La Crème Essentielle arcápoló Yves Saint Laurent 217 100 Ft

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

YSL Beauty Official (@yslbeauty) által megosztott bejegyzés

A rendkívüli puhaságot nyújtó, kivételes textúrájú krém láthatóan – akár az első alkalmazástól – megfiatalítja a bőrt. Milliónyi szubcelluláris frakciót és értékes sáfránybibe-kivonatot tartalmaz, amelyek újjáélesztik és feszesítik az arcbőrt.

Szöveg: Rózsa Ágnes Fotó: Getty Images

A teljes cikket keresd a friss Marie Claire-ben!