A Kiss-Kiss trend 8 lépésben

2021. április 08.
Szépségbloggerünk, Páll Adrienn, a New School of Makeup sminkakadémia vezetője egy, a tavasz sminktrendjeit elemző minisorozattal jelentkezik. Ezen a héten a Kiss-Kiss trendet mutatja be nektek.

A ’40-es években a vörös rúzs úgy írta be magát a divattörténelembe, mint a nőiesség ikonikus sminkje. Emlékezzünk csak Ingrid Bergmanra, a Casabalanca főszereplőjére, vagy Lauren Bacallra, a Gyilkosság az Orient Expresszenből. Ezek az elbűvölő szépségű hollywoodi színésznők és kortársaik egyszerre voltak kifinomultan elegánsak és egyben rendkívül erős karakterű nők. A vörös ajakfestés annyira meghatározó szépségelemmé vált általuk, hogy a II. világháború idején a katonai szolgálatot teljesítő amerikai ápolónők addig nem szálltak tengerre, amíg az állam – egy amúgy leállított gépsoron – nem engedélyezte egy gyártósornyi vörös rúzs legyártását. Azóta világviszonylatban is mindig a rúzs kategória végez bestsellerként a sminkeladási listákon.

tavasz-smink-kiss-kiss-trendFotó: Jámbor Zsófia, modell: Németh Anna – Visage Model Management

A divat körforgását látva mindig megerősítést kapok, hogy mennyire fontos a nagy korszakok sminkjeivel is tisztában lenni, ha valaki képzett sminkessé akar válni. Az idei Kiss-Kiss névre hallgató trend a ’40-es évek hollywoodi díváit és a kor hősnőit idézi meg modern köntösben. Az tény, hogy vörös ajkakkal nem igazán tudsz háttérben maradni, viszont önmagában, kevés körítéssel is nagyon stílusossá válhatsz általa.

Nézzük hát 8 lépésben, hogyan lehet az idén a legtrendibben viselni a vörös rúzst!

1. Használj a bőrtípusodnak megfelelő primert, hogy az alapozód a lehető legszebben mutathasson.

2. Fontos, hogy a szemed körüli karikák, illetve a bőrhibák jól el legyenek fedve. Erre használj korrektort, de csak az alapozás után.

3. A jelenleg divatosnak számító bőrkép érdekében törekedj az enyhe bőrfény elérésére.

4. A szemeidre elegendő egy – a bőrtónusodnál kissé sötétebb – barnás tónusú szemfesték. Ez az enyhe kiemelés lehet satíros vagy vonalas szerkezetű is. A lényeg, hogy ne harsogjon.

5. A szempilláid kifestésénél fontos, hogy kifésült legyen a hatás.

6. A szemöldöködet úgy emeld ki, hogy csak azokat a területeket érinted, ahol ritkább a növés. A természetes hatás érdekében próbáld a szálas technikát alkalmazni.

7. Az orcádra csak egy kis bronzolót és egy krémes hatású highlightert vigyél fel. Ennél a looknál nincs helye a pirosítónak.

8. A szájfestési kódex idén nem szab határt sem textúrában, sem pedig módszertanilag. Lehet fényes vagy matt, kontúrozott, ombre vagy kopott. Minden trendi, csak piros legyen!

Fotó: Jámbor Zsófia, modell: Niki – Face Model Management, Ruha: Sármán Nóra, smink: Gaál-Varga Tímea – NSM Senior Team, haj: Lencsés Dóra

Fotó: Jámbor Zsófia, modell: Molnár Csenge, smink: Varga Csenge, haj: Hairbert Kornél

Fotó: Jámbor Zsófia, modell: Garai Flóra, smink: Koma Tímea Zsófia, haj: Hairbert Kornél

Fotó: Jámbor Zsófia, modell: Jazmin Gonzales – Visage Model Management, ruha: Polyák Eszter, smink: Fanny Sárközy, haj: Fehér Krisztina

Fotó: Jámbor Zsófia, modell: Jakab Viki, smink: Faragó Nikoletta, haj: Fehér Krisztina

Fotó: Jámbor Zsófia, modell: Barna Eszter, ruha: Sziráczky Fashion, smink: Katz Nikolett, haj: Fehér Krisztina

Olvass tovább!