Beköszöntöttek a mínuszok, így úszhatjuk meg ép bőrrel

2023. december 01.
Megnéztük, hogy melyek azok az alapvető szépségkellékek és beauty favoritok, amelyek igazán fontosak ahhoz, hogy ép és egyben ápolt bőrrel vészeljük át a téli hidegeket.

Elérkeztünk az igazi télhez, amelyet a hőmérő 0 Celsius fok alá való süllyedésével már meg is ünnepelhettünk hivatalosan. Egy sereg vidám és a bőrünk egészséget támogató szépségtermék lát napvilágot nap mint nap – ezekből kerestünk olyanokat, amelyek külsejükben és belsejüket tekintve is támogatják a téli hétköznapjainkat, hangulatunkat, vagy természetesen akár a bőrünk egészségét is.

Ajkak

Nagy eséllyel nem is kell mondanunk, szinte alap minden nő táskájában egy jó szőlőzsír. Lehet tubusos, csavaros vagy tégelyes, a lényeg, hogy a kedvenc ápoló összetevőink szerepeljenek benne, de télen akár elvárás lehet az is, hogy cuki, karácsonyi mintában pompázzon az ajakápolónk. Ma már kaphatók selyemfényű, extra csillogást adó darabok, de természetesen egy vadító színű rúzstól is elvárhatjuk, hogy a télnek megfelelő extra ápolásban részesítsen, amellett, hogy a színével felforrósítja a hétköznapjainkat.

A személyiségünkhöz és életvitelünkhöz passzoló neszesszer

Jó eséllyel nem egy retiküllel vagy borítéktáskával szaladgálunk a téli hidegben, ilyenkor ugyanis a kesztyűk, zsebkendők, iratok mellett szinte bérelt helye van egy neszesszernek is. A hideg időjárásban ugyanis ezekben a kisebb, hordozható táskákban több kozmetikum is helyet kaphat. A méret természetesen a nélkülözhetetlen sminkeszközeinktől függ és a táskák méretétől, ami pedig a külsőt illeti? A saját stílusunkat kifejező darabok mellett gyönyörűséges, a szezonnak megfelelő adventi kedvencekre is vadászhatunk.

Kéz- és testápolás

A hideg száraz levegő miatt fokozottan figyeljünk a sokszor másodlagos fókuszt élvező kezünkre és testünkre. Nemcsak a tápláló arckrémek fontosak ilyenkor, kényeztessük a kezünket és a teljes testünket különösen gazdag bőrápoló formulákkal. A bőrünk télen ugyanis könnyebben kiszáradhat és berepedezhet (különösen a kezünk, hiszen gyakrabban mossuk, és a hidegnek is jobban ki van téve).

Számoljunk le a fénytelen bőrrel

Két ok miatt is érdemes bevállalnnk egy gyengéd, akár napi szintű hámlasztó terméket. Egyrészt mert ez a tökéletes időszak a hámlasztáshoz, másrészt pedig sokunknak télen fakóbb, szárazabb az arcbőre, amit egy gyengéd hámlasztó formulával gyönyörűen új életre lehet kelteni.

Kímélő arclemosás

Ebben az időszakban különösen érzékeny a bőrünk, és felértékelődik annak a jelentősége is, hogy milyen termékeket választunk az arclemosáshoz és a sminkünk eltávolításához. Figyeljünk arra, hogy kifejezetten gyengéd, és nem szárító hatású, tápláló összetevőket is tartalmazó termékeket keressünk, amelyek nem kezdik ki az ilyenkor amúgy is érzékeny bőrt.

essence merry x-mas, my deer! glossy ajakbalzsam
Ha már tél, és karácsony, és szépségrutin: egy jó ajakbalzsam szinte kötelező... Az essence termékei között ár-érték arányban gyakran verhetetlen indulókat találunk. Ezúttal a márka tápláló csillámos ajakápolója az, ami meleltt nem tudunk szó nélkül elmenni. A puha ajkakért megalkotott ápoló lágy csillámrészecskékkel biztosít finoman fénylő finishért, miközben fő célját a jojobaolajjal és E-vitaminnal megtámogatott formulával teljesíti.
M·A·C Viva Glam rúzs
Ez az ikonikus rúzs az összefogás, a szolidaritás etalonja évek óta, különösen december 1-én az AIDS világnapján. Két erős indok is szól amellett, hogy a téli, hideg, szürke hónapokat egy Viva Glammel dobjuk fel: egyrészt, hogy az év minden napján minden eladott rúzs árának 100 százaléka a M·A·C Viva Glam Program költségvetését gazdagítja, másrészt tényleg csodálatos, tartós, télszépítő árnyalatokat kapunk mindezért cserébe.
Marionnaud Az Én Aranyos Rénszarvasos Neszesszerem
Nehéz ellenállni ennek a puha, rénszarvas formájú neszesszernek, amit mi boldogan bújtatnánk nap mint nap a táskánkba, egészen a nyári, de legalábbis a tavaszi szezon kezdetéig. A legjobb szövetségesed lehet, puha, kényelmes kialakítású kistáska, amelyben praktikusan magaddal viheted a kedvenceidet akár a munkahelyedre.
Nora Beauty Take care of me, Deer! színezett ajakbalzsam
Csókolni való puha ajkakatígér a krémes formulájával a magyar márka új ajakbalzsamja, amely többet is tud annál, mint hogy tényleg mesterien hidratál. Mindemellett ugyanis leheletnyi színt is ad. Összesen hatféle árnyalat közül választhatunk, a skálán pedig akad visszafogottabb, de merészebb verzió is, így a csábos, puha ajkak mellett az élettel teli színekkről sem kell lemondanunk. A Romantic Rose nekünk nagy kedvencünk, kávézás utáni, és hidegben való, buszmegállós ácsorgás közbeni kötelező kellék.
Coconutoil Cosmetics Bio Arcregeneráló és Sminklemosó Olaj
Igazi bomba a téli sminklemosásban, amely nem csak eltávolítja az erős makeupot, és a nap során bőrre került szennyeződéseket, de az organikus olajok segítségével meseszépen és az évszaknak megfelelő intenzitással táplálja és regenerálja a bőrünket. Ha olyan lemosót keresünk, amely a sminkkel, és a száraz bőrérzettel egyszerre birkózik meg, ne is menjünk tovább. A tisztító-ápoló lemosót minden bőrtípusra bevethetjük.
Baba aloe verás frissítő testápoló
A Baba nem aprózza el a téli testápolást, egyenesen 5 tagból álló, megújult gárdával jött ki a bőr védelmében. A termékcsalád 8 az 1-ben ápolást nyújt és 48 órán kellemes, puha bőrérzetet biztosítanak. Ha olyan hidratáló anyagokat tartalmazó formulára vadászunk, amely nem zsíros, könnyen kenhető és gyorsan beszívódik, mindezt úgy, hogy segít a bőr természetes védőrétegének megerősítésében, akkor érdemes valamelyik mennyei illatú tagot leemelnünk a polcokról. A mi kedvencünk a frissítő hatású, természetes aloe vera hozzáadásával készült induló!
Lee Stafford Grow It Longer fejbőr- és hajszérum
Télen nem feltétlenül a legkedvezőbbek a hajunknak az időjárási viszonyok, hol hideg, hol meleg levegő éri a hajat, vagy éppen a sapka alá préseljük a tincseinket. Ezzel a hajnövekedést serkentő fejbőrszérummal egyszerre tápláljuk és hidratáljuk a fejbőrünket. Szuper jótékony formula, amely segít a haj maximális hosszúságúra növesztésében, a benne lévő ricinusolaj pedig remekül hidratálja a fejbőrt, javítja a vérkeringést. Minden nap bevetheted, ha a célod mindemellett a hajad volumenének növelése, anélkül, hogy elnehezítenéd.
Mixa Ceramide Protect védő kézkrém
A Mixa remek, tápláló testápolókkal jött ki a télre, és ezzel az a hó és hideg kompatibilis kis zsenivel. A védő kézkrém kategórián belül kifejezette a száraz bőrre ajánlott, hipoallergén formula ceramidokkal és glicerinnel gazdagítva alkot nagyon szépet a kezünk bőrén. Nem zsíros állaga gyorsan beszívódik és azonnali enyhülést, védelmet nyújt, ráadásul akár 48 órán át is hidratálja a kezünket
Geek & Gorgeous Calm Down 4% PHA + BHA Liquid
Maga. amegtestesült tökély a gyengéd hámlasztás kategóriában. Érzékeny, rozáceára hajlamos bőrön is csodásan teljesít, és különösen szerethető része, hogy állatokon nem tesztelték, illetve 100%-ban illat- és színezékmentes. A magyar márka terméke folyékony, vízszerű állagú, tonikbarátok szívének különösen kedves lehet, nem kell lemosni, és tényleg látható a hatása. Nagyon szépen nyugtatja az arcbőrt, egységesebb bőrkép, egészségesebb összhatás az eredménye a fakó, hideg télben. Imádjuk. Hatásos egyenetlen, érzékeny és nagyon érzékeny bőr esetén Gyengéden hámlasztja a bőr felszínét Csökkenti az irritáció jeleit, nyugtatja a bőrt Növeli a bőr vízmegtartó képességét

fotó: Getty Images