6+1 titok a télen is ragyogó arcbőrért

2021. december 02.
Ahogy az évszakok változásával ruhatárunkat is lecseréljünk, úgy érdemes bőrápolási rutinunkat is a megváltozott körülményekhez igazítanunk, ugyanis a hideg idő és a fűtésszezon beköszöntével bőrünk teljesen más külső hatásoknak van kitéve, mint a melegebb nyári hónapokban. Mutatjuk, milyen változtatásokat érdemes bevetni arcunk ápolásában, hogy ragyogása egészen tavaszig kitartson.

A hűvös téli idő, az erős szél és a kinti és benti hőmérsékletkülönbség jelentős megpróbáltatás arcbőrünk számára. A hidegebb hónapokban éppen ezért bőrünk könnyedén kiszáradhat, feszülhet, szürkévé, fakóvá, durva tapintásúvá válhat, időnként akár berepedezhet, hámló foltok és pirosság alakulhat ki. Ilyenkor hidratálásra, regenerálásra és védelemre van szüksége, tápláló, vitaminokban, antioxidánsokban gazdag, olajokkal dúsított kozmetikumokra. Mindezek mellett az ősz és a tél a legkedvezőbb időszak a pigmentfoltok, pattanás utáni hegek halványítására, bőrünk megújítására. Annak érdekében, hogy ez nekünk is úgy menjen, mint a karikacsapás, Károlyfi Edit, az Avon szépségszakértője megosztja velünk leghatékonyabb téli bőrápolási tippjeit.

tél bőrápolás

Legyünk gyengédek arcmosáskor!

Bőrünk ápolása télen néhány változtatást és egy kis extrafigyelmet igényel. A mindennapos arctisztításhoz kíméletes, hidratáló összetevőket és vitaminokat, tápanyagokat tartalmazó lemosót használjunk, és kerüljük a túl meleg vizet, hiszen az is száríthatja a bőrünket.

Hámlasszunk!

Nélkülözhetetlen teendőnk ilyenkor a rendszeres, alapos, de mégis kíméletes hámlasztás, melynek segítségével megszabadulhatunk az elhalt hámsejtektől, így elérhetjük, hogy bőrünk hatékonyabban fogadja be a kozmetikumok hatóanyagait. Hámlasztást követően bőrünk azonnal simábbá, természetesen ragyogóbbá válik, hosszabb távon pedig csökkenthetjük a ráncok mélységét és a pigmentfoltokat is.

Rétegezzünk!

Nemcsak az öltözködésben fontos a rétegezés, hanem a napi arcápolási rutinunkban is, hiszen az őszi és téli hónapok során különösen nagy szükség van a többszintű ápolásra és hidratálásra. Vessük be a szérumokat, esszenciákat, arcolajokat! Egy jól megválasztott szérum sokat segíthet a bőr rugalmasságának visszanyerésében, valamint a ráncok és a pigmentfoltok halványításában.

Hidratáljunk és hidratáljunk!

Fontos, hogy a nyári, könnyed krémeinket valamivel zsírosabb, gazdagabb, táplálóbb krémekre cseréljük. Egyrészt azért, hogy visszahidratáljuk, visszatápláljuk a bőrt, másrészt azért, hogy felkészítsük a hideg, szeles időre, és megerősítsük természetes védekezőképességét. Fordítsunk kiemelt figyelmet szemkörnyékünkre és ajkainkra is, hiszen ezek a területek különösen érzékenyek. Bőrünk szemeink körül a legvékonyabb, ráadásul a pislogás, hunyorgás, könnyezés miatt nagy terhelésnek van kitéve.

Egészítsük ki rutinunkat!

Ne feledkezzünk meg a különböző pakolásokról, maszkokról, fátyolmaszkokról sem! Ahogy egyre korábban sötétedik és egyre hosszabbra nyúlnak az esték, talán könnyebben találunk időt egy kis plusz bőrápolásra. Amikor csak tehetjük, de legalább heti egyszer, iktassuk be egy gazdag, hidratáló, regeneráló pakolás vagy maszk használatát, havonta egyszer pedig használjunk bőrfeszesítő ampullákkal egy egyhetes kúrát, melynek során egy hét alatt nagy dózisban tudjuk a bőrbe juttatni a tápláló, regeneráló, hidratáló összetevőket.

Tápláljunk belülről is!

Nyáron sokkal inkább kívánjuk a lédús zöldségeket és gyümölcsöket. Télen inkább a kényeztető, meleg finomságokra vágyunk, így előfordulhat, hogy a táplálkozásunk is kevésbé vitamindús. A C-vitamint nemcsak kozmetikumok, de étrendkiegészítő formájában is fontos magunkhoz venni, hiszen kiváló antioxidáns, és védelmet nyújt a szabadgyökökkel szemben. Emellett kiemelt szerep jut a kollagénnek, amely biztosítja a bőr rugalmas, elasztikus, ugyanakkor stabil szerkezetét. Bőrünk rugalmasságához hozzájárul a megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztása is, hiszen ezáltal is sokat tehetünk bőrünk fiatalságának megőrzése érdekében.

+ 1 titok

Nem is gondolnánk otthonunk páratartalma milyen hatással lehet arcbőrünkre! A fűtésszezon beköszöntével ugyanis gyakran szárazzá válik a levegő, amely szintén száríthatja bőrünket. Használjunk párásító készüléket vagy tegyünk egy vízzel teli tálat a radiátorra, így már nem kell aggódnunk a száraz beltéri levegő miatt. A párologtató vizébe cseppenthetünk pár csepp illóolajat is, amitől különleges hangulatot varázsolhatunk otthonunkba.

Olvasd el ezt is!