Filléres trükkel lehetnek patyolattiszták a sminkeszközeid

2023. december 06.
A sminkeszközök, köztük az ecsetek, beauty blenderek és a sminkszivacsok tisztítására kötelező nyűgként tekintenek sokan, pedig pofonegyszerű, és olcsó módszerrel pillanatok alatt megtisztíthatjuk őket hatékonyan.

A beauty blenderek és a sminkszivacsok aranykorukat élik, és bár megkönnyítik a hétköznapjainkat, komoly problémákat is okozhatnak, ha nem tisztítjuk őket kellőképpen. A sminkszivacsok tisztítására szinte minden alkalommal felhívják a figyelmet a téma kapcsán a bőrgyógyászok, és a sminkesek is. Egy amerikai bőrgyógyász, dr Shirazi közösségi médiás profilján egy TikTok-os oktatóvideót tett közzé, amelyben feltárta az összes ezzel kapcsolatos praktikus tanácsát, tippjét, és nem fogta vissza magát a figyelmeztetésekkel sem. A kaliforniai szakember mindemellé egy nagyon egyszerű tisztítószeres receptet is megosztott.

Önmagában kevés a mosogatószer

Az orvosi, plasztikai és kozmetikai bőrgyógyászatban tevékenykedő dr. Azadeh Shirazi azt mondta a közel 2 milliós követő táborának, hogy kitűnő állapotban tarthatják kedvenc szivacsaikat, blendereiket, ha a forró alapvízhez pár csepp mosószer mellett néhány csepp olívaolajat is öntenek. A videóban, amelyben egyébként több különböző módszert hasonlított össze, azt is elmondta, hogy véleménye szerint minden egyes alkalmazás után fontos lenne megtisztítanunk a szivacsokat.

@skinbydrazi

The best way to clean your #beautyblender #beautyblendercleaning @𝓑𝓾𝓯𝓯𝔂♡ #beautyhacks #beautytok

♬ vlog, chill out, calm daily life(1370843) – SUNNY HOOD STUDIO

A képsorok tanúsága szerint először a víz, majd a víz és a mosogatószer kombinációjával próbálkozott, utóbbi számos felületaktív anyagot tartalmaz, mégsem tisztította a szivacsot makulátlanra. „Na, de lássuk, mi a titkos összetevő” – mondta a bőrgyógyász, majd saját trükkjét felfedve, némi olívaolajat is adagolt az „alaplébe”. Vagyis a titkos összetevő a kombinációban az olívaolaj – a forró víz és a mosogatószer mellett –, hiszen előbbi vonzza az olajat. Segíti a faggyú, zsiradék, alapozó– és sminkmaradványok feloldását, eredményeképpen pedig a sminkkiegészítők olyan tiszták lehetnek, mint új korukban.

A zseniális, a gyakorlatban is jól működő recepttel kapcsolatban nagyon sok kommentet kapott a szakértő, ugyanakkor többen megjegyezték, hogy ők a sminkes kiegészítőket a mosógépben tisztítják. „Én egyszerűen a ruháim mellé teszem be és a mosógépben mosom.” Egy másik annyit kommentelt, „én simán csak bedobom az enyémet a mosógépbe”. Ezekre a bőrgyógyász úgy reagált, hogy a gépi mosás szintén nagyszerű módszer a szivacsok tisztítására.

Fotó: Getty Images