Az 5 perces trükkel miénk lesz a karácsonyfa alatt a legszebb ünnepi haj

2023. december 15.
A kifelé szárított haj az egyik legkönnyebb, otthon is könnyen elkészíthető ünnepi haj. Mutatjuk, hogyan alkothatjuk meg 5 perc alatt a karácsonyi partifrizurát.
Ünnepi haj Jenna Coleman
  • Jenna Coleman mutatta meg, hogyan készíthetjük el otthon is 5 perc alatt a legegyszerűbb, mégis leglátványosabb ünnepi hajat.
  • Ideje, hogy a frufrunk is nagyobb hangsúlyt kapjon az ünnepi hajviseletben!
  • Az 1960-as évek után az 1990-es évek szupermodellérájában volt roppant népszerű a vállig érő, kifelé szárított frizura, ami 2023-ban ünnepi hajként hódít ismét.

A hatvanas években még a fejtetőn tupírral toldották meg a kifelé szárított hajat, ám mivel 2023-ban a nagyobb volumenű frizurák a népszerűbbek, így a haj magasságát adó kócolásra nincs szükség, amikor kifelé szárítjuk a frizurát az ünnepi hajhoz.

Milyen hajból működik legjobban az 5 perces frizura?

A hatvanas években még a fejtetőn hatalmas tupírt készítettek a kifelé szárított frizurához, ami idén a legnépszerűbb ünnepi haj

A hatvanas években még a fejtetőn hatalmas tupírt készítettek a kifelé szárított frizurához, ami idén a legnépszerűbb ünnepi haj

A kifelé szárított frizura, ami pont elég elegáns ünnepi hajnak, viszont cseppet sem túlzó, legjobban vállig érő hajból működik. Ami a legjobb, hogy otthon is könnyen elkészíthetjük. Néhány dologra azonban mindenképp oda kell figyelnünk, amikor elkészítjük az ünnepi hajat:

  1. Használjunk a hajtöveknél könnyű textúrájú hajhabot, ez kellő volument ad a hajnak, viszont nem ragacsos, nem húzza le az ünnepi hajat, amikor néhány óra múlva a karácsonyfa alatt állunk.
  2. Nagyjából a hajszálak közepétől a hajszálak végéig egy mogyorónyi szérumot vagy olajat dolgozzunk bele a hajunkba, mielőtt körkefével kifelé szárítanánk. Nem kell, hogy tocsogjon az olajtól, de a védő hatás miatt fontos.
  3. Készítsünk középen választékot egy vékony nyelű fésűvel, hogy minél egyenesebb legyen. A tűpontos választék az egyik legfontosabb eleme ennek az ünnepi hajnak.
  4. Ezután jöhet a hajvégek kifelé szárítása. A hajunk típusának és hosszának megfelelő átmérőjű körkefét használjunk. Egy-egy helyen 5-10 másodpercig tartsuk a fésűn a hajat és szárítsuk. 
  5. Könnyű hajlakkal fixáljuk az ünnepi frizura kifelé szárított hajvégeit. Használjunk minél könnyebb textúrájú, magas fényű hajlakkot.

Ezekre az eszközökre lehet szükségünk a kifelé szárított ünnepi hajhoz

Mielőtt beszárítjuk a hajunkat, nagyon fontos, hogy a megfelelő minőségű hajápoló szerekkel kezeljük. Így védhetjük az ünnepi haj elkészítése során az erőteljes hőhatástól. 

Forrás: The Telegraph, fotó: Getty Images