Gwyneth Paltrow holisztikus plasztikai sebésszel szépül

2024. január 03.
Gwyneth Paltrow és az általa alapított Goop luxuséletmód-portál esetében sohasem számítunk átlagos szépségápolási vagy wellness megközelítésekre. A híresség a plasztikai sebészek közül sem egy átlagos sztárorvost, hanem egy holisztikus elveket követő szakembert választott.
gwyneth-paltrow-holisztikus-plasztika

Dr. Julius Few nevét mostanában egyre több tengerentúli, anti-aginggel, plasztikai beavatkozással foglalkozó cikkben láthatjuk felbukkanni, aminek hátterében részben egy lelkes, világhírű páciense által keltett hírverés áll. Gwyneth Paltrow nagyra értékeli a holisztikus plasztikai sebész munkásságát, hogy még az oldalán, a Goop oldalán közreadott, részletes, a fiatalító megoldásokat, lehetőségeket és trendeket elemző interjúban is bemutatta.

A jó bőrápolás, befektetés lehet

„Örülök, hogy elfogadom az öregedést” – tért ki Gwyneth a beszélgetés közben arra, miért is gondolkoznak annyira hasonlóan a plasztikai sebésszel. „Olyan frissnek és egészségesnek szeretnék kinézni, amennyire csak tudok, miközben öregszem. Valami olyan megoldás – ami a rugalmasságról, a bőr minőségéről és a ráncokról szól – egy csoda egy olyan ember számára, mint én, aki 50 éves, és nem áll készen a teljes arcplasztikai beavatkozásra.” A holisztikus szakértő erre és az arcplasztikákra reagálva elmondta, régi koncepció – megvárni, amíg minden összeomlik, majd átesett egy nagy műtéti beavatkozáson. „Mostanra a teljes arcplasztika elvégzéséről, mondjuk a 60-as éveiben, áttértünk a nem sebészeti beavatkozásokra, hogy hosszabb ideig elkerüljük a műtétet, vagy eljussunk egy olyan pontra, ahol már nincs rá szüksége. Úgy gondolom, hogy tovább fogunk haladni ebbe az irányba, különösen a rendelkezésünkre álló modern esztétikai lehetőségeknek és a kiváló bőrápolási megoldásoknak hála, és a kevésbé invazív technikáknak köszönhetően is. A mi gyerekeink generációjának valószínűleg nem kell műtétre gondolnia. A jó bőrápolás, különösen ha tiszta, befektetés lehet” – tette hozzá.  

De mi is a holisztikus jelző ebben az esetben?

Gwyneth Paltrow holisztikus plasztikai sebésze nagy eséllyel sok kérdést vet fel azokban, akik nem ismerik a fogalmat. Műtőorvos spirituális vonalon vagy csak a krémek erejében hívő, szikét kerülő szakember? Egyik sem. A Popsugar oldalon a témát körüljárva egészen az amerikai Merriam-Webster szótárig mentek vissza, ahol a „holisztikus” szó definíciójaként ez szerepel: „egészekhez vagy teljes rendszerekhez kapcsolódó vagy azokkal kapcsolatos megközelítés, nem pedig a részletek elemzése, kezelése vagy azok szétválasztása szétválasztása”. A holisztikus orvoslás mindent figyelembe vesz, ami potenciálisan hatással lehet az egészségünkre, ahelyett, hogy csak egy részre összpontosítana. Egy komplex kezelés, nem pedig egyetlen tünetre adott válasz.  

Julius Few, okleveles plasztikai sebész, aki Paltrow-val dolgozik, híve a többrétű megoldásoknak – a sebészeti, nem sebészeti és természetgyógyászati megoldásokat is keresi, kombinálja a fiatalítás terén. Mindebbe pedig beletartozik szerinte a kiváló minőségű, orvosi bőrápolás, amely kihasználja a botanikai gyógyászatban megtalálható, évszázados múltra visszatekintő természetes tartósítószereket.”

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by NewBeauty Magazine (@newbeauty)

Persze egy holisztikus plasztikai sebész ugyanazokat a beavatkozásokat és kezeléseket használja, mint más kollégái – hiszen nincs „holisztikus” alternatívája a Botoxnak vagy egy speciális „holisztikus” szike –, de itt nagyobb hangsúlyt fektetnek az elő- és utógondozásra.

„A legtöbb plasztikai sebész a fiatalítást sebészeti vagy nem sebészeti alkalmazásként gondolja, miközben nem veszi figyelembe a páciens életmódját, például az alvást, a stresszt okozó tényezőket, vagyis a páciens teljes egészségét és a táplálkozását” – mondja Dr. Few. „Úgy gondolom, hogy létfontosságú az évszázadok óta működő wellness-praktikák beépítése az átfogó modern kezelésekbe, hogy valódi szinergiát aknázhassanak ki az átgondolt arcfiatalítás érdekében, valamint a nem kívánt, életkorral összefüggő változások megelőzésére az arc, a nyak és a test területén.” 

Dr. Few azt is hozzátette, „egy jó arcplasztika sokkal jobb lesz jobb bőrápolással, jobb táplálkozással és a stresszcsökkentés optimalizálásával.”

Forrás: PopSugar, fotó: Getty Images