3 titkos trükk, amitől tényleg profibb lesz a sminked

2024. január 04.
Páll Adrienn, a New School of Makeup sminkakadémia vezetője az idei első bejelentkezésében 3 nagyon hasznos és látványos sminktrükkel érkezik. Vigyázat, 3 egyszerű, de látványos tipp következik.
profi-smink-trukkok

Manapság fontosabb a megjelenésünk, mint valaha. De az is tény, hogy felgyorsult világunkban egyre nehezebb időt szakítanunk magunkra, így a sminkünkre is. Sokan vásárlással kompenzálják az arcfestésre szánt időt, de a termékek magukban nem tesznek csodát; meg kell tanulni azokat a trükköket, technikákat, amikkel az arcunkban rejlő szépséget valóban ki tudjuk emelni.

Higgyétek el, kellő edukációval egy nappali személyre szabott smink önmagunktól-önmagunknak megvalósítható. Ráadásul ez egy olyan típusú befektetés, ami azonnali látvány- és magabiztosság-boostban hozza vissza az árát.

Íme 3 „pro” trükk a sminked tökéletesítéséhez!

Szemre

A szemfestés után mindenképp korrektorozd le a külső könnycsatornád környékét is (ez a terület szinte mindenkinél egy elszíneződött rész), ezáltal automatikusan rendezettebbé válik a szemsminked, és sokkal frissebb lesz a tekinteted is.

Arcra

Ne felejts pirosítót használni! A pirosító helyszínét a szájsarok és a külső szemzug pontjai között elhelyezkedő vonalra terítsd úgy, hogy az arcrózsán indítod a felvitelt, természetesen egy pirosító ecset segítségével. Válassz egy klasszikus rózsa árnyalatot, ettől a színtől mindenki kivirul.

profi-smink-trukkok

Szájra

Mielőtt rúzst használsz, ne felejtsd el a szájformádat ceruzával megrajzolni. Kezd a Cupido-ívnél, ott a legfontosabb a szimmetria kialakítása. Kövesd párhuzamosan az ajakformádat egy picit feljebb, mint ahol a természetes perem látszik, így növelni tudod a méretét is. A kifestés után használj negatív kontúr gyanánt újból alapozót, hogy a vonalvezetésed még tisztább legyen! A legpontosabban egy kis és lapos fejű korrektor ecsettel lehet dolgozni.

Sok sikert a gyakorláshoz!

Szöveg: Páll Adrienn, fotó: New School of Makeup