Így védd meg a bőröd a sípályákon is pár pofonegyszerű trükkel

2024. január 17.
A síszezont rengeteg hó- és lejtőimádó várja egész télen, de a lelkesedés a fokozott napsugárzástól persze még nem védi meg a bőrünket. Megnéztük, mi mindennel tehetünk azért, hogy a mínuszokkal kombinált, esetleg napsütéssel kiegészített körülmények között is biztonságban legyen bőrünk egészsége.
sieles-teli-rutin

Ha tél, akkor sokaknak síelés. A síimádók, ha csak tehetik, az első hó leesését követően célba is veszik a havas lejtőket. A téli sportok egyetlen hátránya, hogy hosszú órákon át a hidegben űzzük őket, s emiatt a bőrt igen sok kellemetlen hatás éri. A helyes téli bőrápolásról gyakran ejtettünk már korábban is szót, ahogyan a síelés alatti speciális, célzott szépségrutinról is. A síparadicsomi kitérőkhöz ezúttal egy felfrissített tippválogatás érkezik, amelyet a Foreo gyűjtött össze, azzal a céllal, hogy a repkedő mínuszokkal szemben is megóvjuk a bőrünk egészségét, anélkül, hogy az arcunkra fagyna a mosoly.

Reggeli arcrutin a sípálya előtt

Ha szeretnéd elkerülni sípályán a tömeget, ébredés után nincs sok időd készülődni; a reggelit követően akár 5 perc alatt felkészítheted a bőröd a tél mesés, de dermesztő világára. Egy alapos tisztítással nemcsak a felgyülemlett szennyeződéseknek inthetsz búcsút, hanem a hidratáló és más bőrápoló termékek hatékonyabb felszívódását is biztosíthatod. A hideg időjárás miatt használj zsírosabb textúrájú hidratáló krémet, mert az jobban védi a bőröd a kiszáradástól. Sminket lehetőleg ne, de 50-es faktorszámú, vízálló fényvédőt mindenképp vigyél fel.

Amíg sorban állsz a bérletért

Tudjuk mit csinálj, amíg sorban állsz a lifthez: jöhet az ajakvédelem. Használj természetes olajokban gazdag, SPF-es ajakápolót, akár extrém neonszínűt, hogy kitűnj a tömegből. Rejtsd el a kabátzsebedben, egy mozdulat és bármikor könnyedén megismételheted a rúzsozást, akár a felvonóban is, mégis egész napra biztosíthatod vele ajkaid védelmét.

sieles-teli-rutin

Pro tipp: a natúr ajakápolót használhatod a száraz körömágyakra is, ha azok is hidratálásért kiáltanak.

Arcfrissítés a hüttében

A korai ébresztő miatt dél környékén valóban ideje az ebédnek. A jól eső ebéd után ne feledkezz meg az arcfrissítésről sem. Bár a téli napsütés üdítő látvány, az UV-sugárzás káros hatásai a leghidegebb hónapokban sem fújnak visszavonulót. A napfény a déli órákban a legerősebb, ráadásul a sugarak intenzívebbek a hegycsúcsokon. Újra használj magas faktorszámú napvédő krémet az arcodon, nyakadon, füleiden. Minden olyan testrészeden, amit nem rejt el síruha.

Otthoni wellness

Az egész napos sportolás meglehetősen kimerítheti a szervezeted, visszatérve a szállásra, szánj időt a pihenésre. Vegyél egy meleg zuhanyt, hogy ellazítsd az izmaidat és felfrissítsd az arcbőrödet. A bőrápolás ilyenkor lehet hosszabb és kényeztető, amivel élénkíted és revitalizálod fáradt arcbőrödet. Bevethetsz egy okos otthoni arctisztító készülékét is, ezzel valóban eltávolítva a faggyú és szennyeződések túlnyomó részét, így a következő napon is üdén és frissen indulhatsz neki a fekete pályáknak, egy alapos arcbőrhidratálás után.

A legfontosabb sí-box beauty kellékek

• zsebméretű napvédő krém magas faktorszámmal
• zsírosabb, bőrpuhító arckrém
• intenzív, kis kiszerelésű kézkrém
• tápláló ajakbalzsam fényvédelemmel
• vízálló szempillaspirál
• tápláló hajmaszk
• hidratáló maszkok vagy arckezelő készülék
• kompakt hajkefe

További szépségtippekről síeléshez itt olvashatsz!

Fotó: Getty Images