Ez a retró frizura fog visszatérni 2024-ben

2024. január 21.
Egy időben szinte minden nő ezt a frizurát akarta, most pedig úgy tűnik, 2024-ben újra visszatér a '90-es évek nagy klasszikusa: a Rachel.
Retró frizura 2024

A Rachel – a ’90-es években elég volt ennyit mondani egy fodrásznak, és máris tudta, hogy az illető Jennifer Aniston ikonikus Jóbarátok-karakterének frizuráját akarja. A réteges, nagyjából vállig érnő szőkésbarna frizura nőies, könnyen kezelhető, mégis csinos fazon, nem véletlen, hogy annyira népszerű volt a sorozat fénykorának idején.

Ahogyan annak idején Jennifer Aniston tette népszerűvé, most ő is hozta vissza az emblematikus hajat: a színésznő ugyanis újra nagyon hasonló frizurával jelent meg az idei Golden Globe-gálán. A friss képeken Anistonnak ugyanolyan jól áll az egykori fazon, sőt, sokak szerint meg is fiatalította a még mindig ragyogó sztárt.

Íme Jennifer Aniston az évekkel később újra viselt „Rachel” vágással:

Az ikonikus bob frizura szerencsére sokaknak jól áll, hiszen az elől rövidebbre hagyott tincsekkel szépen keretezi a legtöbb arcformát és a vállig érő hossz is „biztonságos” választás. Azért persze az évek múlásával a Rachel is modernizálódott kicsit: míg a Jóbarátokban – a kor divatjának megfelelően – még erősen feltupírozva viselte haját Jennifer Aniston, ma már csak hagyják lazán a vállakra omlani a tincseket.

Ugyanígy a festés is finomodott kicsit, hiszen Rachel erősen kontrasztos melírjával szemben ma már a természetesebb hatású, mézesebb, lágyabb festés dominál. Ezzel együtt tényleg elképesztően időtálló frizuráról van szó, amit a ’90-es évek más trendjeihez hasonlóan valószínűleg elég sokat fogunk még látni 2024-ben.

Ha még több frizurainspirációra vágynál, nézd meg a téli szezon egyik legnépszerűbb hajviseletét, vagy az idei év legvadítóbb kedvencét.

Forrás: Popsugar Fotó: Getty Images