Ezeket a frizurákat válaszd, ha szögletes az arcod

2023. november 18.
Természetesen mindenki olyan frizurát vágat, amilyet csak szeretne, de ha szeretnénk a legtöbbet kihozni arcformánkból, ezeket a frizurákat érdemes választani.
margot robbie 3:2

Ovális, szögletes vagy éppen szív alakú az arcod? Érdemes tisztában lenned vele, ugyanis minden arcformát más frizurával hangsúlyozhatunk. Természetesen a frizuraválasztás sok mindenen múlik, és egyáltalán nem kell ragaszkodnunk az arcformánkhoz javasolt stílusokhoz, azonban érdemes lehet megnézni, hogy mit ajánlanak a szakértők, hiszen így hangsúlyozhatjuk a legkönnyebben vonásainkat.

Az alábbiakban azt mutatjuk meg, hogy milyen frizurákat érdemes választanunk, ha szögletes az arcunk!

1. Lob, vagyis long bob

A long bob, vagyis a hosszabb fazonú bob szuper választás lehet a szögletes arcformákhoz, ugyanis optikailag nyújtja egy kicsit az arcot, miközben keretezi is azt, vagyis az oldalról lágyan omló tincsekkel egy picit lágyítja a szögletes vonásokat. A lob további előnye, hogy rendkívül könnyen kezelhető frizura: nem túl hosszú, nem túl rövid, és szárítás nélkül is jól mutat. Mindegy, hogy középen vagy oldalt választjuk el hajunkat, a long bobbal mindenképpen jól járunk, ha szögletes az arcunk.

2. Laza oldalfrufru

Ha szögletes az arcformánk, de szeretnénk kipróbálni a frufrut, érdemes lehet megfogadnunk a mesterfodrászok tanácsát és a „teli” frufru helyett inkább egy nőies oldalfrufrut választani. Ennél a fazonnal fontos, hogy a frufru ne legyen túl rövid, és az egyik oldal választékától induljon oldalra, de nem „túl mélyről”, így feminin és finom frizurát kapunk, ami kicsit lágyítja a szögletes arcot.

Natalie Portman igazi Ikrek, imád a különféle hajhosszúságokkal kísérletezni

3. Oldalválaszték hullámokkal

Nyugodtan legyél merész és dobd át a hajadat egyik oldalról a másikra – épp, ahogy Zendaya szokta tenni! Ez a fazon leginkább akkor mutat jól, ha hajunk göndör vagy enyhén hullámos, hiszen ilyenkor több volumen van a frizurában. A lényeg, hogy legyünk bátrak és kezdjük a választékot „mélyen” oldalról, ilyenkor ugyanis az arc egyik felének íveit hangsúlyozzuk, míg a másik oldalt a hajjal „eltakarva” lágyítjuk. Ezzel kiemeljük, de finomítjuk is a szögletes arcot.

Zendaya

4. Vagány pixie

Tartottál tőle, hogy szögletes arcformával nem vállalhatod be a menő pixie frizurát? Ne aggódj: bár tény, hogy ez a frizura kifejezetten hangsúlyozza a járomcsontot és az állkapcsot, de igenis tud nagyon is szexi és nőies lenni ez a frizura is. Érdemes lehet hagyni egy kis frufrut, hogy keretezzük az arcot, mint ahogy Zoë Kravitz szokta hordani!

Forrás: PureWow Fotó: Getty Images