Szőrmebunda, vastag arany, leopárdminta: itt a maffiafeleség-stílus

2024. január 19.
A maffiafeleség-stílus teljes gőzzel megy a télben, minden eleme imádja a hideget.
Maffiafeleség stílus

Az amerikai divat fölött átvette a hatalamat a maffiafeleség-stílus. Egyre több sztárt látni extrán nagy méretű, vagy akár csak derékig érő műszőrme kabátokban, tűsarkú bőrcsizmában, leopárdmintával.

Ismerős lehet a dolog, de nem tudod felidézni, honnan? Hát a Maffiózókból! Vagy esetleg a Nagymenőkből…? Netán a Casinóból? Igazából mindegyikből, hisz ezekben maffiafeleség akadt bőven.

Mi az a maffiafeleség-stílus?

A maffiózókról szóló filmek és sorozatok felfutásával egy időben – vagy épp ezek miatt – elkezdett nagy érdeklődés fordulni a történetekben szereplő női karakterek és stílusuk iránt. Ezek természetesen sokfélék voltak, de mégis közös pont volt legtöbbjükben a magabiztosság, a határozottság, a keménység. A szereplők személyisége érdekes mixe annak, hogy a világ szeme előtt alá vannak rendelve a férjüknek, de sokszor mégis kemény irányítóként működtek a családjukban. 

Ezt a magabiztos maffiafeleség-megjelenést erősítették a drága holmik: az extravagáns szőrmebundák, vastag arany ékszerek, márkás kiegészítők, drága bőrcipők. Ezek mind a vagyonosság üzenetét hordozták azok számára, akik rájuk néztek.

Ennek a jelenségnek a finomítottabb, modernizáltabb formája a maffiafeleség-stílus, amit mostanában imádnak a hírességek. 

Dua Lipa és a maffiafeleség-stílus

Dua Lipa lelkes rajongója a maffiafeleség-stílusnak, és lássuk be, jól is áll neki. A vállra omló, hullámos hajzuhatag és az oversized kabát tökéletesen hozzák az elemeket. A szőrme és a bőrcsizma mind a „old money”, azaz a gazdagság kihangsúlyozására szolgál.

Dua Lipa lelkes rajongója a maffiafeleség-stílusnak

Dua Lipa lelkes rajongója a maffiafeleség-stílusnak

Jennifer Lopez is ráérzett a maffiafeleség-stílusra

JLo is ráérzett a maffiafeleség-stílusra, nem is kérdés. Tetőtől talpig leopárdminta, vállra omló, nőies frizura, vastag arany fülbevaló, óriásszemüveg és egy Valentino minitáska mind az erős nő képét sugározzák. 

Jennifer Lopez is ráment a maffiafeleség-stílusra

Jennifer Lopez is ráment a maffiafeleség-stílusra

Kourtney Kardashiannak is jól áll a maffiafeleség-stílus

Kourtney a bevásárláshoz kapott fel egy crop bundát. A maffiafeleség-szettet egy bőrhatású nadrággal, hegyes orrú, tűsarkú papuccsal és egy divatos napszemüveggel egészítette ki. A bónusz a baseballsapka, ami egy kicsit lazítja a szettet. 

Michelle Visage kimaxolta a maffiafeleség-stílust

Michelle Visage, a RuPaul’s Drag Race zsűritagja teljesen kimaxolta a maffiafeleség-stílust ezzel a szettel. Tupírozott haj, csillagmintás szőrmekabát, nagy szemüveg, piros rúzs és sötétkék leopárdmintás nadrág. A műsorvezető szerint a több néha több.

Michelle Visage büszkén vállalja a maffiafeleség-stílus minden elemét

Michelle Visage büszkén vállalja a maffiafeleség-stílus minden elemét

 

Forrás:  hellomagazine.com         Fotó: Getty Images