A legizgalmasabb februári szépségújdonságok

2024. február 13.
Összeszedtük az utóbbi hetek legparádésabb téli szépségújdonságait, amivel szebbé, kellemesebb tehetjük a februári hideget. Következik néhány potenciális téli kedvenc, ha fokozni szeretnénk a bőrünk szépségét, egészségét, vagy éppen a hangulatunkat.
februar-szepsegujdonsagok

A téli bőrápolás kapcsán újra és újra elhangzik a tápláló összetevők fontossága, és ez így van a tél végét előrevetítő februári hetekben is. Hiába közeleg a tavasz, a bőrünk időjárásnak való kitettsége gyakran száraz, vízhiányos, feszülő, kellemetlen bőrérzetben csapódik le. Ezért, ha ilyenkor vásárolnánk új bőrápoló termékeket, még mindig kiemelt szempont lehet az extra táplálás. Az intenzív téli hidratálás természetesen vonatkozik a kézkrémekre is, a hideg levegő ugyanis kiszáríthatja a bőrt, a fűtött helységek alacsony páratartalma pedig csak tovább rontja a helyzetet.

Februári szépségújdonságok

Ne spóroljunk hát az intenzív, gazdag ápolást nyújtó termékeken, a bőrünk védőrétegének megerősítése ugyanis szemmel látható különbséget eredményezhet. Szerencsére praktikus, kis kiszerelésű termékekben nincs hiány, sem parfümök, sem kézkrémek frontján, de úgy látszik, a február extra erős hatóanyagok, szuper koncentrátumok terén sem szűkölködik – ami a téli szépségtermékeket illeti.

Megnéztük, hogy melyek az utóbbi hetek leginkább sokat ígérő szépségújdonságai.

Chanel Chance parfüm kézkrémek
A limitált kiadású szett 3 kézkrémet tömörít, ha szereted a különlegességeket, ne hagyd ki a finom, könnyed formulával gazdagított triót. Az útközbeni vagy csak napközbeni használatra tervezett sikkes tubusok könnyen megbújnak egy apróbb táskában is, de illat, és bőrérzet terén egészen jelentős figyelmet követelnek. A Chance virágos-fűszeres kompozíciójára épülő hármas február elsejétől elérhető a nagyobb Douglas, Marionnaud és Müller üzletekben. A szettben három verziót találsz: Chance, Chance Eau Tendre és Chance Eau Fraîche.
L’Oréal Paris Panorama szempillaspirál
Szerencsére az idei télben sem kell nlkülözni, a forró, tüzes tekinteteket varázsló szempillaspirál-újdonságokat. Ezen a téren mi most azdúsító hatású Panorama szempillaspirált mutatjuk be, mégpedig a L\'Oréal Paris Volume Million Lashes családjából. Az újdonsággal tényleg csúcsra járatják a szempilladúsítás műfaját, ugyanis akár optikailag 1.4x* nagyobb hatású szemeket eredményez és panoráma hatású dússágot ad a szemilláknak. Az ultra sokoldaló formula gyönyörű, vékony réteggel fedi be a szempillákat, mindezt csomósodás nélkül és érzékeny szemekre is.
Bluem aktív oxigénes fogkrém fluoriddal
Aktív oxigénnel és kalcium-fluoriddal felturbózott, sokat ígérő újdonság. Előbbi segít eltávolítani a lepedéket és a baktériumokat a fogak felszínéről, nem mellékesen pedig fogkrém összetevőként ideális az implantátumok, koronák, hidak, fogszabályozók és speciális szájüregi gyulladások ápolására is. Egyéb aktív összetevői között szerepel az ínygyulladást csökkentő laktoferrin, a fogszuvasodást okozó baktériumok szaporodását megállító xilit, és végül kalcium-fluorid, amely 1000 ppm koncentrációban hat a fogszuvasodás ellen.
Shiseido Vital Perfection éjszakai koncentrátum, 80 ml
A márka újdonságat úgy várjuk, mint mások a legizgalmasabb, a Netflixen debütáló sorozatokat. Ezúttal sem csalódtunk, a Shiseido egy csodálatosan megkomponált, nagyon aktuális arcápolóval jött ki. Az éjszakai koncentrátum a bőr megereszkedése ellen, egészen elképesztően hatékonyan. A formula segítségével a bőrünk ellenállhat a gravitáció okozta megereszkedésének, megőrzve a vonások határozottságát, de a szuper erővel ható szérum újradefiniálja az arc kontúrjait is. Az esti bőrápolási rituálénk utolsó lépéseként vessük be, elalvás előtt, és készüljünk fel a bőrmegújítás egészen új szintjére.
Paula\'s Choice Skin Perfecting 6% Mandelic Acid + 2% Lactic Acid Liquid Exfoliant
Egészen izgalmas újdonság a hámlasztók körében, több okból is. Komplex formulája 6% mandulasavval + 2% tejsavval & fermentált összetevőkkel és antioxidánsokkal frissíti fel a bőröd, és tesz még ennél is sokkal többet. Hosszú távon javítja a napkárosodás látható jeleit, így a pigmentfoltokat, de segít a finomvonalak csökkentésében is, valamint fokozza a bőr természetes ragyogását. Imádni fogod, ha szereted a gyorsan beszívódó, folyékony állagú termékeket, amleyek gyorsan és precízen dolgoznak a bőr szépségéért.
Betty Barclay Even You Eau de Parfum Natural Spray, 20 ml
A tavaszt hirdeti az a virágos és nőies új illat, amit a Betty Barclay márciustól állít majd a boltok polcaira. A német márka a citrusfélék jegyeivel, valamint egy csipetnyi édes narancs és neroli jegyekkel játszott az illat kreálásakor, de a pozitív energiák mellett megjelennek itt a frézia, a púderes írisz és az érzéki rózsa árnyalatai is, nőies karaktert adva az Even You széria tagjainak. És, hogy milyen tagok is sorakoznak fel a vegán illatcsaládban? Eau de Toilette Natural Spray 20 ml, Eau de Parfum Natural Spray 20 ml és a Deodorant Natural Spray 75 ml alkotja az Even You triót.
Baba Jóéjtpuszi nyugtató tusfürdő, 400 ml
A levendula és vanília illatával kényeztet, magát a fürdést pedig szuper pihentető élménnyé varázsolja. A levendula és vanília kombó ugyanis a melegvíz megnyugtató hatásával egészen kellemes, ellazulós pihenést nyújt, ráadásul kicsiknek és felnőtteknek egyaránt megfelelő választás.
NuSkin Epoch kézkrém
Ezt a kézkrémet úgy alkották meg, hogy azonnal simává tegye és puhítsa a bőrödet, miközben hidratálja a kéz és a csukló igénybe vett területeit. Mindez tényleg nem vicc, és pláne nem csak bevett marketing szöveg, tényleg elképesztőt alkot a gyakorlatban is - a téli újdonságok között nagyon nagy meglepetés. Kivételeset tud, és mindezt azonnal. Akkor próbáld ki, ha már sok kézkrémben csalódtál, és a \"nem túl parfümös, de hatékony\" kézkrémek között keresed az igazit.
Clinique Smart Clinical Repair™ SPF 30 Wrinkle Correcting Cream
Az érzékeny bőr számára is tökéletes, új, könnyű hidratáló krémmel jelentkezik a kanadai márka, amelynek \"okos\" és sokaldalú újdonsága mindemellett láthatóan simítja a ráncokat és SPF-védelmet is nyújt. Peptidekkel, hialuronsavval, és D-provitaminnal gazdagítva segít csökkenteni a szarkalábak és ráncok láthatóságát, hidratál és óvja a bőrt a korai öregedés ellen. Egyszerűen kihagyhatatlan kedvenced lehet, ha száraz bőrrel küzdesz, megvisel a tél, és mindemellett még extra, bőrfitalító hatóanyagra is vágysz a napi bőrápolásban.
Harangvölgyi Hydro Care Cream 24 hidratáló krém
A Harangvölgyi név egészen stabil helyet, és jól csengő nevet érdemelt ki magának az utóbbi jó néhány évben a magyar szépségmárkák körében, nem véletlenül. A sajátmárkás termékeik ötvözik a high tech technológiát a szinergikus bio összetevőkkel, és olyan meggyőző eredményeket produkálnak, hogy ezzel további \"must have\" termékek sorának nyitják meg az utat. Ilyen a márka két legfiatalabb tagja is, a Hydro Care Cream 24 hidratáló és társa, a Hydro Care Protection anti-aging hatású védőkrém (11 200 Ft), amelyeknek tápláló formuláját úgy igényelheti a télben kiszáradt, megfakult bőr, mint egy falat kenyeret.

3 extra tipp, hogy ne legyen száraz a bőröd

februar-szepsegujdonsagokA februári szépségújdonságok között kézkrémeket is találunk

1. Hordj kesztyűt
Banálisnak hangzik, pedig a kesztyű nemcsak a hidegtől véd, de általa a tömegközlekedési eszközök kapaszkodóin hemzsegő baciktól is megkímélheted magad. Tartsd a kabátzsebedben, így soha nem felejted otthon őket.

2. Csökkentsd minimálisra az alkoholtartalmú kézfertőtlenítők használatát
Habár a kézfertőtlenítők hatékonyan pusztítják el a kezeden található legtöbb kórokozót, alkoholtartalmuk miatt rendkívüli módon szárítják is a kéz bőrét, és növelik a dermatitisz kialakulásának esélyét. Ha van lehetőséged kezet mosni, akkor mindig inkább ezt a megoldást válaszd és ne az alkoholos gélek kenegetését. A kézfertőtlenítés egyébként is végszükség esetére van kitalálva.

3. Házimunkához használj gumikesztyűt
Mosogatáshoz, takarításhoz mindig használj gumikesztyűt, hogy a vegyszerek ne érintkezhessenek közvetlenül a bőröddel, ezek ugyanis szintén extrém módon szárítják és irritálják a bőrt. Még jobb, ha igyekszel minél természetesebb tisztítószerekre váltani.

További kézápoló tippekért kattints ide!

Fotó: Getty Images, Pexels