Rihanna szépségtrükkje a ragyogó bőrért

2024. május 14.
Rihanna szépségtrükkje a ragyogó bőrért egyszerű. Bár anyaként sokszor a minimalista szépségrutinra szavaz, az énekesnő állítása szerint az új, az arany óra szépségét ígérő alapozója minden arcbőrt ragyogóvá varázsol.
Rihanna születésnap

Az arany óra, vagyis a golden hour (a napfelkelte utáni első és a napnyugta előtti utolsó 0,5-1 óra lenyűgöző fénye) szépségéhez hasonlította saját márkája, a Fenty legújabb bevezetését, a Beauty Soft’Lit alapozót Rihanna. Az új Fenty-családtag az énekesnő szerint lényegében olyan, mint az „arany óra egy palackban”.

Rihanna április végén ünnepelte egy zárt körű bulival az újonc megjelenését az alapozópiacon, mégpedig egy Los Angeles-i belvárosi raktárépületben. A 36 éves énekesnő hosszú szőke hajjal, csodás bronzos bőrképpel és harmatos sminkkel érkezett. „Annyira szeretnék visszamenni Barbadosra, és lebarnulni” – viccelődött a kilencszeres Grammy-díjas Rihanna, aki a beach hangulatú lookja alappilléreiként a „nagyszerű bőr, ragyogó smink és Soft’Lit alapozó” hármasát sorolta fel.

Rihanna bőrápolási tippjei

Pont ez a végtelennek tűnő nyári energia az, ami ihlette a Fenty új alapozóját, amely nem az első fedőtermék a sorban. A 40 dolláros alapozó elődje a már kultikusnak számító Pro Filt’r Soft Matte alapozó (szintén 40 dollár). Megjelenésekor óriási visszhangot kapott, mégpedig a szokatlanul széles színválaszték miatt. Az akkor még soknak számító 40 színárnyalatot felvonultató paletta viszont mára már 50-re bővült.

Rihanna azt mondja, hogy mindig is „matt” típusú lány volt, főleg azért, mert jobban szereti a erős fedést adó alapozókat. Igaz, a lazább napokon más a helyzet… „Szeretem összekeverni a hidratálómat és az alapozómat, ha azt akarom, hogy tiszta megjelenést adjon” – említette Rihanna szépségtrükkjei közül a kedvencét.

Ezzel az új bevezetéssel az volt a célja, hogy a tartósság mellett a fényerő frontján is nagyot alkosson. „Ez egy hétköznapibb alapozó” – mondja a könnyű fedésű formuláról, amely egyszerre hidratál és ad fényt, miközben valahogy varázslatosan csökkenti a nem kívánt csillogást is.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by FENTY BEAUTY BY RIHANNA (@fentybeauty)

Annak érdekében, hogy arcszíne mindig természetesen ragyogó legyen, Rihanna minimalista megközelítést alkalmaz a bőrápolási rutinjában. „A legtöbb napon csak arra van szükségem, hogy gyors és egyszerű legyen a rutinom, és ne pedig bonyolult” – mondja. „A bőrápolási rutinom egyébként ugyanolyan következetlen, mint én.”

A Rihanna szépségrutinjának alapja leginkább a „hatékony hidratálásról szól” – mondja. A Fenty alapítója leginkább egy egyszerű, három lépésből álló szépségrituáléra támaszkodik, hogy bőrét karbantartsa. „Tiszta bőrre van szükségem, tónusos arcra, és ezenfelül még némi bőrtáplálásra, és már végeztem is.”

Forrás: Bustle, fotó: Getty Images