Szerkesztőnk kedvencei a selyemfényű nyári sminkhez

2024. július 29.
Selyemfényű arcpír, igéző pillák és a vonásokat kiemelő finom ragyogás: aktuális kedvenceinkkel természetes, friss és persze kánikulabiztos sminket készíthetsz a nyári melegben is. Leteszteltük a sminkipar legforróbb kedvenceit.

Folyékony formulákkal, tartós szemsminkkkel és finom fényekkel készülünk a legmelegebb nyári napokra: az alábbi három termék tökéletes, ha egyszerű, friss és üde nyári sminkre vágyunk, ahol a ragyogó bőr kapja a főszerepet. Szerkesztőnk, Kránicz Dorottya tesztelte a nemzetközi szépségpiac három ikonikus termékét.

Armani Beauty Luminous Silk Cheek Tint

Nekem az a tapasztalatom, hogy a folyékony arcpirosítók nyáron sokkal szebben mutatnak a bőrön: ezek a formulák szinte beleolvadnak az alapozóba, ezáltal szinte „belülről” jövő, természetesen ragyogó pírt lehet velük elérni. Az Armani Luminous Silk termékcsaládjának már akkor rajongója lettem, amikor kipróbáltam az ikonikus alapozót: ez egy könnyen építhető, finoman ragyogó, elképesztően természetes hatású és baromi kényelmes darab, ami tökéletes a nyári időszakra, ha még a negyven fokban is szeretnénk egy kis fényt az arcunkra. A Cheek Tint nagyon hasonló tulajdonságokkal rendelkezik: a szín intenzitását könnyen, még bizonytalanabb kézzel is nagy biztonsággal építhetjük, a smink szuper formulája pedig tényleg szinte beépül a bőrbe, ezáltal gyönyörű szép, természetes hatású pírt tudunk kialakítani vele. A termék egy praktikus applikátorral érkezik, amivel ecset nélkül is pontosan felvihetjük a terméket a bőrre – ha már fent van, eldolgozhatjuk ecsettel is, de a folyékony termékeknél én kifejezetten szeretem a kezeimet használni, mert az ujjbegyekből áradó enyhe meleggel nagyon jól el tudjuk oszlatni őket a bőrön. Én az 53-as árnyalatot próbáltam ki, ami egy csodás, kicsit hűvösebb, frissítő pink árnyalat – ha valaki megijedne a színektől első ránézésre, nyugodjon meg, bár az üvegben valóban intenzívnek tűnnek, a textúra miatt tényleg saját ízlésünknek megfelelően építhetjük fel az intenzitást. Az Armani Cheek Tintje egyébként igazi nyári jolly joker, a praktikusan apró üvegcsét bárhová magunkkal vihetjük és gyakorlatilag egy teljes nyári sminket elkészíthetünk vele, ugyanis nyugodtan használhatjuk szemhéjra vagy ajkakra is. Nálam még a legforróbb napon is jól vizsgázott, az orcákon és a szemhéjakon is tartósnak bizonyult!

Lancome Teint Idole Ultra Wear C. E. Skin Transforming Highlighter

Szerencsére már egyáltalán nem számít alapvetésnek, hogy a nyári melegben mindenkinek matt arccal kellene letagadnia a hőség nyilvánvaló élettani hatásait, ezért még a legforróbb napokon is bevállalhatjuk a ragyogó sminket. Amióta betört a glass skin és a ragyogó nyári sminkek trendje, én is hatalmas lelkesedéssel használok highlightereket évszaktól függetlenül – szerintem ezekkel teremthető meg a leghatékonyabban a bőr egészséges ragyogása, ráadásul szépen visszahozzák a valódi, háromdimenziós hatást a kicsit homogénebbre alapozott arcon is. Viszont kényes vagyok arra, hogy a highlighter ne glittert jelentsen: élettel teli, ragyogó bőrt szeretnék, nem azt, hogy úgy nézzek ki, mint egy Eufória-rajongó tizenhét éves. A Lancome Teint Idole Highlightere kellően finom szemcsékkel rendelkezik, ezért nem ül meg a bőrön, hanem természetes, csodás ragyogást biztosít. A formula különlegessége, hogy táplálja is az arcbőrt: C-vitaminos, E-vitaminos, különböző természetes olajokkal dúsított szérummal van átitatva, amivel egyszerre ápolja az arcot és segíti a tartósságot is. Nem szigorúan szakmai szempont, de nehéz elmenni mellette, hogy csoda szépen kialakított, igazi prémium termék, ráadásul a brit sminkes ikon, Lisa Eldridge segített a márkának az árnyalatok kifejlesztésében – évek óta az ő saját márkás highlighterét használom, szóval biztos voltam benne, hogy minden highlighter fantasztikus, amiben benne van a keze. Az Armani pirosítójához hasonlóan a Lancome highlighterével is könnyű dolgozni és nagyon jól szabályozható a ragyogás intenzitása is a felvitt mennyiségtől függően – igazi must have egy fényes nyári sminkhez.

MAC Mackstack Mascara

Az elmúlt időszakban rengeteg szempillaspirált kipróbáltam, de nem találtam meg az igazit: olyan terméket kerestem, ami leginkább hosszítja, de nem kuszálja össze a pillákat, és ami a legfontosabb, nem hagy rajta csomós darabokat. Nyáron általában sokkal kevesebb kedvem van szemsminkkel bajlódni, mert tudom, hogy rövid időn belül minden az alsó szemhéjamon vagy még annál is lejjebb fog kikötni, ezért a forró napok signature szemsminkje nálam egyszerűen egy fényes, vizes hatású áttetsző szemhéjgloss és a göndörített pillákra felvitt spirál. A MAC Macstack szempillaspirálja azonnal a márka ikonikus bestsellere lett, ezért már régóta ki akartam próbálni: a márka ígérete szerint ezzel a spirállal fokozatosan építhetjük a szempillák intenzitását anélkül, hogy összecsomósodna a termék a pillákon. Szkeptikus voltam, de a Macstack jól vizsgázott – még több réteg után sem csomósodott össze, miközben tényleg látványosan hosszította és dúsította a pillákat. Nagyon tetszik, hogy az első rétegek tényleg csak egy finom hangsúlyt adnak, de ha kell, egészen drámai pillákig is eljuthatunk. Egy ideje a természetesebb hatás érdekében már mindig barna árnyalatú szempillaspirált használok, így itt is a Chestnut stack árnyalatot próbáltam ki – ez a mesés, mély gesztenyebarna árnyalat még inkább természetes hatást kölcsönöz, ha keveset viszünk fel belőle, tökéletes akár egy „no makeup makeup lookhoz” is, de még néhány réteg felhúzásával egy látványosabb esti, nyári sminket is ugyanúgy elkészíthetünk vele. Imádom a multifunkciós, praktikus és jó minőségű termékeket, szóval a Macstackkel is nagyon elégedett vagyok, ráadásul a használata is kényelmes, még a viszonylag nagy méretű applikátorral is jól kezelhető. Arról nem is beszélve, hogy elképesztően jól néz ki a szokatlan, vagány csomagolása. Külön szuper, hogy bár a pillákon tartós a festék, nem kell percekig dörzsölgetni ahhoz, hogy eltávolítsuk, és érezhetően nem roncsolja a pillákat sem!