Makulátlan nyári sminkrutin kánikula idejére

2023. augusztus 03.
Páll Adrienn, a New School of Makeup sminkakadémia vezetője elárulja nektek azt az 5 bevált sminktippet, ami kánikula idején is tökéletes lesz.
nyári sminkrutin

A rosszul kialakított nyári sminkrutin érzetre is kellemetlen. Olyan, mintha egy műszálas ruhadarab borítaná a testünket, amitől nem tud a bőrünk lélegezni. Sokan ezért nem is sminkeltek nyáron, pedig mennyire szép tud lenni néhány jól megválasztott szín a napbarnított bőrön.

Sminkesként sokszor látom, hogy fontos fázisok maradnak ki az otthon elkészített sminkekből, pedig az igazán szép nyári smink végeredményhez bizonyos terméktípusok elengedhetetlenek.

Ilyen például egy jól eltalált textúrájú és színezetű korrektor. Karikás, elszíneződött bőrtónusú szemeken sajnos nem mutat jól a szemhéjfesték. Sőt, gyakran még rosszabb lesz a végeredmény, ha például egy kedvezőtlen árnyalatot választunk a festéshez. Nyáron a nagy melegben a megfelelő termékek kiválasztása kulcsfontosságú, hiszen minden le tud olvadni az arcunkról pillanatok alatt.

nyari-sminktipp

Lássunk 5 termékcsoportot, amik szerintem a legkomfortosabb és leglátványosabb nyári sminkeket eredményezik. Ráadásul bárki meg tudja magán valósítani maximum 10 perc alatt.

5 dolog, amire szükséged lehet a nyári sminkrutinhoz

  1. Válassz egy faggyúkontrollálóval ellátott színezett hidratálót, amiben van minimum SPF 30-as fényvédő is.
  2. A szemed körüli karikákra, elszíneződésekre érdemes optikai simítóval ellátott korrektort kenni. Ezeket vékonyan elég felvinni, így nem gyűrődnek össze a mimikai ráncokban.
  3. Aztán jöhet a szempillaspirál, ami legyen extrán hosszító és dúsító hatású. Kapható tartós verzió is, amely ugyan nem vízálló, de csak jó meleg vízzel távolítható el. Ez a nyári sminkrutinban nagyon hasznos lehet.
  4. Találd meg a rúzsszínedet! Egy jól eltalált élénkebb szín elképesztően öltöztet. Válassz szuper tartós típust a nyári sminkrutinhoz, ami akár egész nap fennmarad.
  5. A pirosítást – ami most reneszánszát éli – ugyanazzal a rúzzsal készítheted el, amivel az ajkadat is kifestetted. A foltmentes felvitelhez érdemes alapozóecsetet használni.