Nyolc profi sminktrükk 40 felett

2024. augusztus 26.
Bár az életkor előrehaladtával sok nő ódzkodik a sminktől, érdemes megfogadni és kipróbálni a profi sminkesek tuti tippjeit. Íme, a legjobb sminkek 40 felett.
Sienna Miller mosolyog a kamerába

Nincsenek szigorú szabályok arra vonatkozólag, hogy 40 felett hogyan kell sminkelni, mégis jó tudni, hogy milyen trükkökkel és megjelenéssel lehet a legtöbbet kihozni szépségünkből, adottságainkból. Mira Parmar sminkes a brit Marie Claire-nek gyűjtötte össze a leghasznosabb tippeket.

1. Barackos tónus

Az őszibarack tónusai hihetetlenül jól mutatnak az érett bőrön, a lágy szín ragyogóvá varázsolja azt. Használjuk bátran a barack tónusokat a szem, az orca és az ajkak területén!

2. Folyékony szemhéjfesték

A csillogó szemhéjpúderről idősebb korban sem kell lemondani, a folyékony formula, miközben mesés színben pompázik, nem gyűri meg a bőrt. Ügyeljünk rá, hogy csak egy könnyű réteget vigyünk fel!

3. Korall ajkak

Bőrtónustól függetlenül a korall árnyalatok remekül mutatnak az érett bőrön. A tökéletes alkalmazás érdekében előbb ajakbalzsammal hidratáljuk a bőrt, majd kihegyezett szájceruzával rajzoljuk meg a kontúrt, és csak ezután hordjuk fel a rúzst.

4. A málna árnyalatai

A málna árnyalatai ugyancsak hihetetlenül jól mutatnak negyven felett, különösen akkor, ha valaki úgy érzi, hogy a klasszikus vörös túl sok. A sminkmester szerint az orcák fölött alkalmazott krémes pírosítóval és az azzal társított málnaszínű ajkakkal mellélőni nem lehet.

Salma Hayek mosolyog a kamerába a vörös szőnyegen

Salma Hayek málna rúzzsal

5. Karakteres szemsmink

Negyven felett jó választás lehet, ha csak a szemet sminkeljük, az arcbőr többi részén pedig a természetességre törekszünk. Egy sötét szemhéjfesték mellett egy kis természetes pír és a nude ajkak tökéletes végeredményt adnak.

6. Ragyogó bőr

A kevesebb több az érett bőr sminkelése kapcsán is helytálló. 40 felett használjunk könnyű, folyékony, krémes alapozókat, vagy színezett hidratáló krémet. Ezek, miközben ragyogóvá varázsolják a bőrt, nem ülnek be a ráncokba.

7. Pasztellszínek

Aki a sminkjében is vágyja a játékosságot, kísérletezzen a pasztelltónusokkal. Egy krémes szemhéjfesték, a szemhéjstift tökéletes formulát biztosít 40 felett. A sminkes mindenkit arra a buzdít, hogy kísérletezzen bátran, ha nem sikerül, egyszerűen csak törölje le, és próbálja újra!

8. Bronz kontúr

A ragyogó arcnál nincs szebb látvány, amit smink segítségével úgy érhetünk el, ha aranyszínű highlightert keverünk a hidratáló arckrémünkbe vagy az alapozóba, az arccsontot pedig bronzosítóval kontúrozzuk.

Forrás: Marie Claire UK Fotók: Getty Images