Ezektől menekülj, ha 40 felett randizol

2023. április 27.
Bármilyen életkorról is van szó, a randizás nem egyszerű eset. De vannak figyelmeztető jelek, amikre mindenképpen érdemes odafigyelni – pláne 40 felett!

Nincsenek igazán speciális szabályok a 40 feletti randizáshoz, de tény, hogy ebben az életkorban már sok új elvárás is megjelenik egy potenciális partner felé. Míg huszonévesen még rendben van, ha valakinek nincs stabil állása, lakhatása vagy kiforrott véleménye a gyereknevelésről, 40 felett ezek már jó eséllyel kulcsfontosságú kérdések. Ennek fényében mutatunk néhány figyelmeztető jelet, vagyis úgynevezett red flaget, amik megmutatják, ha menekülni kell a kapcsolatból.

1. Még mindig képben van az ex

Természetes, hogy 40 évesen már mindenki túl van néhány komoly kapcsolaton, nagy szerelmen, akár egy vagy több házasságon is. De ha partnerünk túl sokat beszél volt szerelméről az első randikon, azt mindenképpen vegyük figyelmeztető jelnek. Lehet, hogy még egy zűrös válás közepén van az illető, vagy egyszerűen nem sikerült érzelmileg lezárnia a viszonyt. Szintén aggasztó jelnek számít, ha a másik nagyon becsmérlően beszél az exeiről. Ha így van, gondold át, hogy érdemes-e időt szánnod egy olyan személyre, aki még nem áll készen az új párkapcsolatra.

2. Nem jön ki jól a gyerekekkel

A gyerekvállalás és a gyerekekkel való kapcsolat kérdése jó eséllyel az egyik legfontosabb a 40 feletti randizás során. Az életkorból fakadóan jó esély van rá, hogy legalább az egyik félnek már van gyereke, és nagyon lényeges kérdés, hogy az új partner hogy jön ki vele. A korábbi kapcsolatokból született gyerek(ek) kérdése tehát mindenképpen fontos, megvitatásra érdemes témának számít, ha pedig nem születik egyetértés, valószínűleg nem is érdemes folytatni a randizást.

3. Anyagi gondok

A romantikus csalók gyakran kifejezetten az idősebb korosztályt célozzák – sajnos a 40 feletti randizásnál erre is fel kell készülnünk. Ha randipartnerünk nagyon megnyerő, de egy ponton előáll valami hihetetlen történettel, aminek kapcsán anyagi segítséget kér, mindenképpen legyünk minimum gyanakvóak! Az első randik alatt nem felelősségünk anyagilag támogatni a másikat, és nem is igazán korrekt jelentősebb pénzügyi segítséget kérni a partnerünktől.

Forrás: PureWow, Fotó: Getty Images