Mondjunk búcsút a bobnak: 40 felett ezt a fiatalító frizurát válasszuk

2024. június 21.
Mindent tud a sztárfodrász által javasolt fiatalító frizura: dúsabb hatás, tömött haj és ha elrejteni akarjuk 40 felett az ősz hajszálakat, arra is roppant praktikus. Mutatjuk, milyen hajat érdemes vágatnunk bob helyett 40 felett!
Long bob haj 40 felett
  • Bár a bob roppant változatos és praktikus frizura, 40 felett nem biztos, hogy a legjobb választás.
  • A sztárfodrász szerint a bob egy hosszabb változatának, a long bob frizurának viszont igazi fiatalító hatása van.
  • Mindent tud a lob (long bob), amit a bob, csak még tíz évet le is tagadhatunk tőle!

Az utóbbi évben nagyon úgy tűnik, hogy a bob haj különböző változatainak egyeduralmát semmi sem tudja megtörni. A rövidebb változatok – mint a francia bob, mikro bob vagy olasz bob – tarolnak a divatheteken és a hírességek között is.

A sztárfodrász szerint azonban 40 felett nem a bob a legjobb frizura, amit választhatunk. Viszont a hosszabb változatával, a long bobbal megkaphatunk mindent, amit a rövid bob tud – kényelmet, változatosságot, stílust –, viszont a lob valódi fiatalító hatással bír!

Mi az a long bob, röviden lob hajvágás?

Alexa Chung hullámos long bobja

Alexa Chung hullámos long bobja

Ha egyszerűen akarnánk megfogalmazni, a bob hosszabb változata a lob, azaz long bob. Ez a hajvágás ugyanolyan praktikus, mint egy rövidebb bob, viszont a hagyományos bobhoz képest éveket fiatalíthat rajtunk 40 felett. 

Nem csoda, ha a hírességek között a long bobnak is rengeteg rajongója van, többek között például Alexa Chung, Cate Blanchett és Chloe King is.

Miért a long bob az ideális haj 40 felett?

„Természetesen bármilyen életkorban tökéletes választás lehet a long bob. Viszont a változatosságának és annak köszönhetően, hogy bármilyen élethelyzethez igazítható, 40 felett kifejezetten fiatalít, ugyanakkor roppant praktikus – mondta Conchi Arias spanyol sztárfodrász. 

– Azt láthatjuk, hogy a lob hosszt és extra textúrát ad a hajnak, tömöttebb és karakteresebb lesz a frizuránk, különösen, ha hullámos vagy göndör a hajunk. Ilyenkor az első ősz hajszálak is megbújnak a long bobban. De az erőteljesebb őszülés is adhat egy plusz volument az egész hajunknak.”

A long bob hosszú idő óta Cate Blanchett bevált hajvágása

A long bob hosszú idő óta Cate Blanchett bevált hajvágása

Milyen arctípussal a legjobb a long bob?

Külön jó a long bobban, hogy az arctípus ennél a frizuránál nem meghatározó abban, jól áll-e vagy sem. Változatos és a saját stílusunkhoz alakítható haj, így inkább kiemelhetjük vele az előnyös vonásainkat és segít egyensúlyt teremteni az arcunknál. A long bob lágyítja a markáns állkapocsvonalat és nyújtja a vonásokat.

Vékony szálú haj esetén a long bob sokkal jobb választás, mint bármely más frizura, mivel sokkal lazábbnak, tömöttebbnek és látványosabbnak hat az egész hajunk. Nyugodtan játszhatunk a rétegekkel, frufruval és aszimmetriával, így a long bobot úgy alakíthatjuk, ahogy az ovális, hosszúkás, kerek, szív alakú vagy éppen szögletes vonásaink megkívánják.

Naomi Watts és Chloe King is kifelé szárítja a long bob alját

Naomi Watts és Chloe King is kifelé szárítja a long bob alját

Hogyan gondozzuk a long bobot?

Nagyon egyszerű a long bob karbantartása. A legfontosabb dolog a fejbőr megfelelő ápolása, táplálása és hidratálása, hogy a hajunk egészséges maradjon és ne töredezzen. Ehhez érdemes egy szakember tanácsát kérni, aki javasolni tud a mi hajtípusunknak megfelelő kozmetikumokat.

  • Ha hullámos a hajunk, fontos, hogy olyan ápoló készítményeket használjunk, melyek segítik a természetes hullámok megtartását, nem nehezítik el a hajat. Tincsenként ápoljuk, hogy ne törjük meg a hajunk természetes göndörségét.
  • Ha egyenes a hajunk, de azt szeretnénk, hogy hullámos long bob frizuránk legyen, ehhez hajsütőt kell használnunk. Mindig gondoskodjunk hajunk védelméről a hővel való hajformázás előtt!

Forrás: Marie Claire Spain, fotó: Getty Images