3 ok, amiért imádják a hajápoló olajat a tincseid

2024. szeptember 11.
A hajápoló olaj a szépségszektor egyik fenegyereke hosszú évek óta. Megnéztük, melyek a legnépszerűbb előnyei, ami miatt télen-nyáron szeretjük és használjuk.
hajapolo-olaj

A hajápoló olaj előnyeit nem tudjuk eléggé hangsúlyozni, és bár nyáron is nagy segítségünkre lehet, télen is mankót jelent, hiszen ellenállóbbá teszi a további károsodásokkal szemben. A hajápoló olaj alkalmazásával a hajszálaink fényesek, simák, egészségtől ragyogóak lesznek.

A vitaminokban, proteinekben és aminosavakban gazdag olajak mélyen felszívódnak, sejtszinten regenerálnak, nemcsak a hajat, de a fejbőrt is ápolják: csökkentik a hajhullást, javítják a vérellátást, serkentik a hajnövekedést, rugalmassá teszik a hajat, megszüntetik a haj elvékonyodását, ápolják a gyulladt, korpás fejbőrt. Na de ne is szaladjunk előre, lássuk a 3 legerősebb okot, hogy mi miért is szeretjük a hajápoló olajat.

1. A puha tincsek titka

Akinek vastagabb szálú, kiszáradásra hajlamos, sprőd, esetleg érdesebb, durvább felületű a haja, annak ki kell próbálnia, mennyit változik a frizura tapintása mindössze egy-két csepp hajvégápoló olajtól. Érdemes ellenőrizni a leírásban, hogy nedves vagy száraz hajra, esetleg mindkettőre használható-e az adott hajápoló olaj. Bármelyik verzió puhábbá, könnyebben kezelhetővé teszi a tincseket, de ne essünk túlzásba a mennyiséggel.

2. Fényt bárhol, bármikor

hajapolo-olaj

A hajápoló olaj a hajvégek felszínén is csodát művel

A hajszál külső rétege, a kutikula tetőcserépszerűen egymásra simuló pikkelyekből áll. Ha a haj sérül (például kíméletlen fésülés, kémiai kezelések, UV-sugárzás, erőteljes hőhatás miatt), ezek a pikkelyek itt-ott felemelkednek, nem képeznek egyenletes felszínt – ez az oka annak, hogy a szálak fénytelennek látszanak, könnyen gubancolódnak, meggyengülnek.

A hajápoló olajok varázsereje, hogy lesimítják ezeket a lemezkéket, ezzel ellenállóbbá és egyben csillogóbbá is teszik a hajat. Egy csepp hajszárítás után, két mosás között, fontos esemény előtt a hajvégekre, és máris ragyogóbb, rendezettebb lehet a frizuránk.

3. Illat a fürtöknek

Egy jó minőségű hajápoló olaj a szép fényen túl diszkrét, de tartós illatot is ad a hajnak. Ez a tulajdonsága akkor érvényesül a legjobban, ha egy-két cseppet szárítás előtt, nedves tincsekre viszünk fel, majd formázás után is teszünk még belőle egy keveset a hajvégekre.

Vastag szálú frizurára a sűrűbb, testesebb olajok, vékony szálú, könnyen lelapuló tincsekre pedig folyósabb állagú, hígabb olaj való, jóval kisebb mennyiségben alkalmazva.

Fotó: Getty Images