Fiatalító bob hajvágás: a legjobb fazonok 40 felett

2024. szeptember 13.
A bobfrizura az utóbbi évtized egyik legnépszerűbb választása hajvágás terén. Igaz ez a 40 fölötti korosztály képviselőire is, akiknek most azt mutatjuk meg, melyek a legelőnyösebb fazonok a félhosszú hajak közül.
bob-hajvagas

A bobfrizura szinte megunhatatlan választásnak bizonyult az idei évezredben, és messze nem csak a fiatal, extra trendérzékeny korosztály körében. A bob hajvágás és a félhosszú frizura ugyanis 40 év felett is kifejezetten előnyös hajviselet lehet, és ennek több oka is van. Fiatalos, fazontól függően pedig lehet elegáns és pikáns választás is. De az sem utolsó szempont, hogy a könnyen karbantartható frizurák közé tartozik.

Bobfrizura fazonok a 4. X után

1.Lágy és szépen rétegzett bobok

@alibaileylondon

Freshly cut #bobhaircut by Jonny Eagland at #johnfrieda salon Margaret st, London. Couldn’t get the colour done so we brightened it up using @Virtue Labs ColorKick shampoo. Styled with #olaplex no.6 finished off with #flatiron #over40 #hairstyles #shorthair #haircut #newhair

♬ A-Punk – Vampire Weekend

Amennyiben a fodrászunk nem szűkmarkú a rétegek hozzáadásával, az remek volument és textúrát adhat a hajunknak. Ez különösen fontos abban az életkorban, amikor a hajunk már kissé vékonyabbá válik, és a ritkulás akár komoly szépségproblémát is jelenthet számunkra. Egy ügyes fodrász kezei között ez a bob hajvágás sokszorosan előnyös lehet, kiemelve az arcformánkat, és friss megjelenést biztosítva.

2. Frufru, a jolly joker

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

JAMES PLAIN HAIR (@jamesplainhair) által megosztott bejegyzés

A bob hajvágás 40 felett egy jó frufruval kiegészítve remek megoldás lehet a zavaróbb, homlokon jelentkező kisebb-nagyobb ráncok ellen. Ha – természetesen – el nem is tünteti őket, szépen eltakarja. Ez a frufrus bob hajvágás ráadásul lágyítja az arcot. Idősebb korban érdemes megfontolni, hogy középen elválasztva viseljük – a fiatalos hatásért.

3. Picit hosszabb bob fazonok

bob-hajvagas

A bob hajvágás egyik favoritja a lob

Ez jelenthet akár középhosszú vagy akár egy kicsit még hosszabb, úgynevezett long bob (lob) frizurát, ha nem szeretnénk a túlságosan rövid fazonok közül választani. Ez a bob hajvágás szintén az elegánsabb megoldások közé tartozik, ugyanakkor könnyen kezelhető is.

4. Aszimmetrikus bob hajvágás

@hecktorized

In Fairness Bumata Si Madame. #antiaging #hairstyle #haircut #haircolor #highlights #tricolor #hecktorized #hecktorsalon #hairtok #salon #assymetrical #bob #ilovemyjob

♬ សំឡេងដើម – ទេវតា ព្រះច័ន្ទ.❤🌹🥀🥀🥀 – dyhw__123💔🥀

Azoknak, akik az évek múlásával is örömmel vállalják fel játékosabb, merészebb énjüket, az aszimmetrikus bob hajvágás tökéletes választás lehet. Nagy előnye, hogy nagyon szép volument és textúrát ad a hajnak, ha rétegesen van levágva. Ez utóbbi pedig különösen nagy önbizalomnövelő eleme lehet ennek a frizurának.

Fotó: Getty Images