Rövid haj, nagy volumen – Így kérd a makro bobot a fodrászodtól idén nyáron

2024. június 18.
Tökéletes nyári hajviselet a makro bob. A világ legnépszerűbb fazonjának ez a változata elég rövid ahhoz, hogy ne melegítse a nyakunkat, ugyanakkor kellően nagy volumennel bír, hogy mindig stílusosak legyünk.
Makro bob hajvágás
  • A bob hajvágásban az a jó, hogy minden korhoz, stílushoz és hajtípushoz passzol.
  • A 2024-es nyár slágere egyértelműen a makro bobfrizura lesz a fodrászok szerint.
  • Elegáns, látványos, mégsem melegít – ezért imádjuk idén nyáron a makro bobot!

„A bob hajvágás örök divat. Időtlenségére a változatosság a garancia – jelentette ki Darren Fowler sztárfodrász. – Az elmúlt szezonokban a franciától az olaszon át a midi bobfrizuráig változtak a trendek. 2024 nyarán a makro bob lesz a sláger. Ez különösen látványos volumenének, eleganciájának köszönhető” – tette hozzá a szakember.

Ideje megtanulnunk tehát, mit is jelent a makro bob, és hogyan kérjük a fodrászunktól a hajvágást legközelebb. 

Miben más a makro bob hajvágás, mint a többi bob?

„Ellentétben a hagyományos bob hajvágással, a makro bob hosszabb és alul rétegezett. Ettől sokkal puhább és lazább hatást kelt – magyarázta a fodrász. – Bármilyen arcformához és hajtípushoz illik, pont a rugalmasan alakítható alsó rétegek miatt.”

A fodrászunktól célszerű a makro bobot úgy kérnünk, hogy hosszabb rétegeket hagyjon és ne legyen éles átmenet közöttük. 

Ahhoz, hogy tökéletesen elégedettek legyünk a makro bob hajvágásunkkal, mindenképp fontos, hogy pontosan kommunikáljuk, milyen hosszúságú bobot szeretnénk. Így biztosan tökéletes lesz a végeredmény.

A legjobb makro bob inspirációk

1. Oldalválaszték és bob

 

Hiába cikizi a Z generáció a millenniálokat az oldalválaszték miatt, a makro bob hajvágással együtt ez is visszatér 2024 nyarán. Mivel az oldalválasztékkal sokkal nagyobb volumenű lesz a frizuránk és jobban megemeli a hajtövet, a makro bob esetén ez a jobb választás.

2. Hosszú tincsek keretezik az arcot

Különösen a kerek vagy szögletes arcforma esetén érdemes egy leheletnyivel hosszabbra kérnünk a makro bob hajvágásunkat. Sokat lágyít a vonásokon, ha a bob hosszú rétegei keretezik az arcunkat.

3. Makro bob és természetesség

Azért is nagyon változatos a makro bob hajvágás, mert a haj természetes textúráját használja ki. Ez azért is hasznos, mert nem kell reggelente órákat töltenünk azzal, hogy megzabolázzuk a rakoncátlan tincseket, és valami olyan frizurába kényszerítsük a hajunkat, ami nem a természetes eséséből fakad. A makro bob hajvágással lazán és gyorsan elkészülhetünk reggelente.

Forrás: Marie Claire UK, fotó: Getty Images