5 őszi bob, ha frizurát frissítenél

2023. augusztus 16.
A bob lassan olyan, mint egy izmosabb világjárvány a fodrászszalonok háza táján, kismillió altípusa van, és rendre visszatér. A legglátványosabb, trendi bobok következnek őszre.
Bob haj őszre

A bob frizura tényleg nem enged a dobogós helyéből, a népszerű hajvágás a a TikTokon már az egymilliárd megtekintés fölött jár. Tökéletes választás a hangulatos őszi hónapokhoz is, ráadásul viszonylag kevés “karbantartást” igényel. Íme néhány felkapott bob fazon, ha az őszi szezonra keresel új frizurát.

A francia bob

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Taylor LaShae (@taylorlashae) által megosztott bejegyzés

Ha a közösségi médiát nézzük, a francia bob messze a “családja” legnépszerűbb tagja. Óriási, 1,5 milliárd megtekintéssel büszkélkedhet a TikTokon, de magára a francia bobra vonatkozó Google-keresések is 40 százalékkal nőttek az elmúlt hetekben. „Eredetileg az áll, az állkapocs vagy az ajkak vonalában lévő hossz tette franciává a bobot” – mesélte Luke Hersheson fodrász a Vogue-nak. „De szerintem az, hogy párizsi vagy francia egy bob, ma már inkább arról szól, hogy mennyire könnyed viselet – az egész arról szól, hogy a vágás „tökéletlenségeit” tökéletesítsük.” Kifejezetten problémamentes stílus, tépett végekkel.

Féloldalas bob

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Zendaya (@zendaya) által megosztott bejegyzés


Egészen egyszerű módja annak, hogy teljesen megváltoztasd a megjelenésed: a választékod oldalra igazítása teljesen ingyenes és pofonegyszerű. Az oldalra igazított bob soha nem megy ki a divatból – tökéletes módszer, ha némi extra tömeget adnál a frizurádnak. Nagyon kevés formázást igényel – egyszerűen húzd át a kezed a hajadon lazán (egy kis fixálóval, ha kell), és már mehetsz is.

Mikro bob

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Lily Allen (@lilyallen) által megosztott bejegyzés

Függetlenül attól, hogy pixie fazonú, vagy egyszerűen csak egy egyszerű, ultrarövid stílusra vágysz, a mikrobob hihetetlenül elegáns választás. A híres rajongói közé tartozik Lily Allen, aki platina verzióban villantja, arccsontot kiemelő vágással, de Michelle William is nagyon szereti… Szuper, ha több stílust is kipróbálnál vele, bármilyen fazonra beállíthatod – sima, luxushatású, laza és vadóc, ha pedig extrém formában szeretnéd, jöhet a grafikus sziluettes vágás.

Hullámos bob

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Alexa Chung (@alexachung) által megosztott bejegyzés

A „hullámos rövid bob” kifejezésre a Google-keresések megduplázódtak az elmúlt napokban, ami a stílusban rejlő sokoldalúságát tekintve nem is meglepő. Függetlenül attól, hogy kócos tengerparti hullámokban vagy határozottabb, nagyobb ívű S-hullámban alakítjuk ki, a hullámos bob variálható, és alkalomfüggően igazítható.

Olasz bob

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

L U C Y A L S T O N (@lucyalston_) által megosztott bejegyzés

Hogy mi is az olasz bob meghatározása? Lényegében az állig érő hosszról beszélünk ebben az esetben, amely egyszerre könnyű és kifinomult, hasonlóan ahhoz az országhoz, amelyről a nevét kapta. Az olasz bob akkor a legsikkesebb, ha nem tűnik nagyon izzadságszagúnak, túl “megcsináltnak” a vágás – itt érdemes a borotvás kurtításra szavazni.

Forrás: Vogue.co.uk, fotó: Getty Images