Gyors smink: expressz rutin siető maximalistáknak

2024. szeptember 30.
Gyors sminkre váltanál a szeptemberi iskolakezdés és a dugók miatti lerövidült reggeli készülődésben? Megmutatjuk, hogyan érhetsz el a friss és természetes megjelenést minimális időráfordítással!
gyors-smink

Több hete beköszöntött a szeptember, vége a nyárnak, újra elkezdődött az iskola. A reggeli rohanás, kapkodás és kisebb-nagyobb káosz feladhatja a leckét, pláne, ha közben szeretnénk egy mutatósabb sminket is készíteni.  Károlyfi Edit, az Avon szépségszakértője egy expressz, mindössze 5 lépésből álló reggeli rutint mutat, amely nem csak arcápolásunkat, de sminkünk elkészítését is magába foglalja. Íme egy makulátlan, gyors smink, amellyel a legrohanósabb reggeleken is pillanatok alatt frissé és üdévé varázsolhatjuk megjelenésünket.

1. Arctisztítás

gyors-smink

A tisztítás, hidratálás a gyors smink alapja

Arcunk gyengéd, de alapos megtisztítása elengedhetetlen lépése minden esti és reggeli rutinnak és a gyors smink esetében sem kihagyható. A szakértő az esti arclemosás során dupla tisztítást javasol, hiszen így távolítható el maradéktalanul minden napközben a bőrünkre tapadt szennyeződés és smink, azonban reggeli készülődésünk során elegendő egy lépésben megtisztítanunk bőrünket az esti kozmetikumok maradványaitól, a kiürített méreganyagoktól és faggyútól. 

2. Arcápolás

A reggeli rohanásban egy megfelelően kiválasztott termékkel gyakorlatilag akár egyetlen lépéssel is eleget tehetünk bőrünk igényeinek. Reggeli arcápolási rutinunk során ugyanis 2 fő dologra kell csupán hangsúlyt fektetnünk egy gyors smink előtt, a hidratálásra és a fényvédelemre.

Károlyfi Edit ehhez C-vitaminos hidratáló fényvédő krémet ajánl. Ezek amellett, hogy mélyen hidratálnak és SPF50-al védik bőrünket a napsugárzás káros hatásaival szemben, antioxidáns C-Vitamint is tartalmaznak, amely fokozzák a fényvédő hatékonyságát, halványíthatják pigmentfoltjainkat, ragyogóbbá és élettel telivé varázsolják bőrünket.

3. Bőrképünk egységesítése

Bőrképünk egységesítésére a hidratáló fényvédőnk után válasszunk egy könnyedebb, folyékonyabb formulájú alapozót, amelyet akár ujjaink segítségével is pillanatok alatt egységesen oszlathatunk el bőrünkön, így az ecsethasználattal sem kell időt veszítenünk a gyors smink során.

Jó ötlet ilyenkor egy szérum hatású alapozót választani, amely természetesen ragyogó finishel és építhető, bőrünk igényeitől függően enyhe-közepes fedéssel hibátlanul egyenlítheti ki bőrtónusunkat.  

4. Színezésgyors-smink

Napjaink egyik legnépszerűbb sminktrendje rúzsunk, pirosítónk és szemhéjfestékünk egyetlen termékkel való helyettesítése, amellyel nem csak helyet spórolhatunk sminktáskánkban, de rengeteg időt is a reggeli készülődés és a gyors smink elkészítése közben. Ujjbegyeinkkel tapogassunk fel kedvenc krémes pirosítónkból, vagy krémes rúzsunkból szemhéjunkra, arccsontunkra és ajkunkra, így varázsolva üde, szépen keretezett és harmonikus sminket a mindennapokra. 

5. Spirálozás

gyors-smink

A gyors smink kötelező része a spirálozás

A gyors smink utolsó lépésként pedig már csak egy gyors spirálozás hiányzik, amellyel a legalapabb sminket is feldobhatjuk, és a legálmosabb tekintetet is szépen kinyithatjuk és élettel tölthetjük meg.  

Fotó: Getty Images