High tech szépségkütyük, amiket bárhová magaddal vihetsz

2022. augusztus 01.
Az, hogy az utazás (legalábbis ideális esetben) a pihenésről és a kikapcsolódásról szól, még nem feltétlenül jelenti azt, hogy el akarjuk engedni a mindennapi rutinjainkat, különösen, ha azok a testi-lelki feltöltődésünket szolgálják. Tény azonban, hogy általában nem akarunk krémek, szérumok és egyéb bőrápolók garmadájával megpakolva útra kelni – ezért lehetnek különösen hasznosak az izgalmas, csúcstechnológiás szépségkütyük, amik teljeskörű bőrszépítést garantálnak. Olyannyira, hogy a sminktáskát is nyugodtan otthon felejthetjük.

Dyson Airwrap Complete hajformázó

utazas-high-tech-beauty-foreo-dyson-maszk-led-mikroaram

Aki még nem próbálta ki a Dyson hajformázó eszközeit, általában nem érti, mi kerülhet több tíz- vagy akár százezer forintba egy hajszárítón vagy hajvasalón, de azt mondják, aki már beruházott egy-egy termékre, az garantáltan mindenhová magával viszi. Az egészséges, fényes, dús haj gyakorlatilag az egyik legegyszerűbb, mégis leglátványosabb szépségtrükk: a szép frizura keretezi az arcot, megadja az alaphangot a megjelenésnek, így jó eséllyel elég csak egy laza, természetes sminkkel kiegészíteni. Ez kifejezetten jól jöhet egy utazáson (legyen szó nyaralásról vagy üzleti útról), ahová többnyire nem tudjuk magunkkal vinni a fürdőszobánk teljes felszerelését. A Dyson Airwrap Complete egy olyan praktikus darab, ami egyszerre göndörít, hullámosít, egyenesít és szárít. A márka egyik húzóereje, hogy tényleg nagyon speciális technológiát, olyat, ami nem teszi ki akkora hőhatásnak a tincseket, mint a hagyományos hajszárítók, és persze nem is roncsolja a hajszálak szerkezetét. A másik technikai innováció abban áll, hogy az eszköz egy speciális, körkörös légörvényt hoz létre (ez a Coanda-hatás nevű aerodinamikai jelenségre épít), ami tulajdonképpen magához vonzza, és szinte automatikusan begöndöríti a hajat, miközben a hajvégeket is szépen simítja. Lágy tengerparti hullámokat és teljes glambe vágott vadító göndör tincseket is könnyen és gyorsan készíthetünk vele, de az egyenesítés is hatékonyan végezhető az eszköz segítségével. Ha szettben vásároljuk meg a hajformázót, ráadásul még egy praktikus dobozt is kapunk hozzá, amiben minden tartozékával együtt kényelmesen szállíthatjuk majd a bőröndünkben, bárhová is megyünk. A teljes csomag kicsinek nem mondható, de tényleg megéri helyet csinálni neki, ha azt vesszük, hogy így egy készülék segítségével mindenféle frizurát kényelmesen elkészíthetünk.

Foreo Bear Mini

utazas-high-tech-beauty-foreo-dyson-maszk-led-mikroaram

A híres maciformájú arcmasszírozó „kistestvérét” kifejezetten az utazótáskába tervezték. A Foreo Bear Mini kétféle innovatív technológia segítségével teszi feszesebbé és egészségesebbé a bőrünket. Az egyik a mikroáram alkalmazása: ez elsőre talán furcsának, vagy egyenesen félelmetesnek tűnik, de valójában egyáltalán nem érezzük az „áramütéseket” – a készülék Anti-Shock rendszere gondoskodik róla, hogy az arcbőr ellenállása szerint szabályozza a mikroáram intenzitását, így használat közben csak a fém masszírozófejek érintése érződik. Amit viszont érzünk majd, az az azonnali feszesítő hatás: a mikroáram stimulálja, szinte megedzi az arc izmait, így javítja a kontúrokat, tónusosabbá, rugalmasabbá teszi az arcbőrt. Emellett működik a készülékben az úgynevezett T-Sonic pulzáció is, ami a Foreo saját speciális masszázstechnológiája – ez lényegében gyengéd pulzálásokkal segít ellazítani az izmokat, serkenteni a vérkeringést, és a pórusok átmeneti megnyitásával elősegíti a hatóanyagok mélyebb bejutását. Ez a funkció egyébként kedvünk szerint ki- és bekapcsolható (bár miért is akarnánk kikapcsolni), emellett a mikroáram intenzitása is egyénileg változtatható. A praktikusan kézre álló eszközt legkényelmesebben a Foreo mobil appjával tudjuk használni (de a készülék közepén található univerzális gombbal is működik), amivel könnyedén kontrollálhatjuk a beállításokat, ráadásul további hasznos bőrápolási tippeket is kaphatunk. A masszáshoz az alaposan megtisztított arcbőrre vigyük fel kedvenc szérumunkat (a márka elsősorban saját, hialuronsavban gazdag anti-aging szérumát, a Serum, Serum, Serumot ajánlja, de ők is hangsúlyozzák, hogy a készülék bármilyen nem olajos bázisú termékkel működik, így nyugodtan használhatjuk a kedvencünket), és belülről kifelé, illetve lentről felfelé irányuló mozdulatokkal átsimítjuk a bőrt. Nem kell megijednünk, ha nem vagyunk járatosak az arcmasszáz-technikákban, a két fém fej ugyanis nagyon szépen öleli az arcot, így szinte magától értetődő lesz, hová kell helyezni. A relaxáló masszázs kisimítja, ragyogóbbá és egészségesebbé teszi a bőrt, segít, hogy az arcunk tápláltabb, fiatalosabb legyen. A hatás azonnal láthatóvá válik, ezért események előtt is bevethető, de a rendszeres használattal tartósabb eredményt is elérhetünk. Az USB-csatlakozón keresztül tölthető eszköz egy töltéssel nagyjából 90 használatot bír, egy „kezelés” pedig mindössze három percig tart, ami igazán beleférhet még egy sűrűbb nyaraláson is. De nem csak utazáshoz érdemes bevetni a minit – a bájos, kicsi eszköz kényelmesen elfér a táskánkban is, és még egy szűkösebb fürdőszobában is találunk neki helyet.

Optimizer Voyage Tri-light Glasses For Bright Eyes

utazas-high-tech-beauty-foreo-dyson-maszk-led-mikroaram

Ez a furcsa, sci-fikből kölcsönzött szemüveg fényterápiával segít az egészségesebb, ragyogóbb tekintet elérésében: LED kromoterápiával, egészen pontosan vörös, narancssásrga és sárga fényekkel kezeli a szemkörnyéket, így küzdve a szem alatti karikák, a fakó szemkörnyék és a táskák ellen. A szemüvegek átlagos méretét követő (vagyis viszonylag kicsi és könnyen szállítható) Optimizer Voyage Tri-light Glasses For Bright Eyes mindössze 10 perces használat mellett teljeskörű szemkörnyék-kezelést ígér, ami azonnal látványosan felfrissíti és felragyogtatja a területet. Az első használat előtt egy USB kábel segítségével nagyjából két órán keresztül feltöltjük az eszközt, majd a kezeléshez szemkörnyékápolót (szemránckrémet, vagy valamilyen szérumot) kenünk a szemkörnyék előzőleg megtisztított területére, és feltesszük a szemüveget. A problémától függően mi állíthatjuk be a számunkra ideális színtartományt – a vörös fény például anti-aging hatással bír, míg a sárga fény ragyogóbbá teszi a tekintetet, és segít halványítani a szem alatti sötét karikákat. Bár egy nyaralás elviekben a pihenésről szól, sokan ilyenkor szeretnének feltöltődni élményekkel, programokkal, és sokszor éppen az alvás vagy a relaxálás az, amire nem marad idő. Egy ilyen eszközzel már a repülőről leszállva is azonnal felfrissíthetjük a szemkörnyéket, de egy átbulizott este nyomait is hamar eltüntethetjük vele. Így pedig akár az összes korrektort és szemhéjfestéket otthon hagyhatjuk – bőven elég lehet egy szempillaspirál, hogy kihangsúlyozzuk a már eleve üde és ragyogó tekintetet.

DRx SpectraLite FaceWare Pro LED Light Therapy Device

utazas-high-tech-beauty-foreo-dyson-maszk-led-mikroaram

Mit keres ez a bizarr Ironman-maszk a szépségkütyük között? A futurisztikus külsejű LED-fénnyel dolgozó maszkokkal már többen találkozhattak a kozmetikusok szalonjaiban, de az elmúlt pár évben már a kifejezetten a lakosságnak gyártott darabok is berobbantak a piacra. A Dr. Gross SpectraLite FaceWare Pro LED Light Therapy eszköze a szalonokban található eszközök hatékonyságát biztosítja a saját otthonunkban – és akár egy utazáson is. Az amerikai FDA által is jóváhagyott, orvosi minősítésű eszköz vörös és kék fényekkel segít javítani a bőr állapotán: a 100 vörös és 62 kék LED-et működtető maszk a márka ígérete szerint segít kisimítani a ráncokat, feszesíteni a bőrt, halványítani az arcbőr felszínén található elszíneződéseket, de még a pattanások ellen is felveszi a küzdelmet. A vörös fény a bőr természetes kollagén- és elasztin-termelését serkentve fejti ki anti-aging hatását, így nemcsak fiatalosabbá teszi, de egységesebbé és egészségesebbé is varázsolja a bőrt – kifejezetten jó lehet például a napfény káros hatásainak enyhítésére, ami egy mediterrán, vagy trópusi nyaraláson nagyon jól jöhet. A kék fény elsősorban a pattanások ellen hatásos, és abban is segít, hogy megakadályozza az akné későbbi kialakulását. A két fényt kombinálva is használhatjuk a komplex bőrminőségjavító hatásért. A hatás elvileg néhány napos használat után látszik igazán, szóval főleg akkor érdemes magunkkal vinni a bőröndben a maszkot, ha amúgy is rendszeresen használjuk, és szeretnénk krémek és szérumok helyett egy praktikus eszközzel megoldani, hogy szép és fiatalos legyen a bőrünk. A maszkot egyébként egy pánt segítségével kell az arcunkra illeszteni és mindössze három perc alatt elvégezhető vele egy kezelés, szóval igazán villámgyors és kényelmes segítőnk lehet a nyaraláson is.

PMD Kiss Lip Plumping System

utazas-high-tech-beauty-foreo-dyson-maszk-led-mikroaram

Ha valaki még mindig ódzkodik a szájfeltöltéstől, de már túl van a dúsító hatást ígérő szájfényeken, jó átmeneti megoldást jelenthet a PMD Kiss Lip Plumping System. Ez a praktikus, viszonylag kis méretű eszköz egyszerre csökkenti az öregedés jeleit az ajkak területén, miközben serkenti a vérkeringést – így dúsabbá, és élettel telibbé téve a szánkat. Az eszköz mellé jár egy speciális (dúsító) szérum, amit az eszköz úgynevezett pulzáló vákuum-technológiával juttat be az ajkakba, gyakorlatilag a vákuum finom szívóerejének segítségével növelve szánk térfogatát. A kezelés hatására az ajkak természetes színe is felerősödik, – ami különösen idősebb korosztályban jöhet jól, amikor a száj színe már fakóbbá válhat – az ajak környéki ráncok pedig szépen kisimulnak, ami szintén optikailag növeli az ajkakat. Bár az eredmény elsősorban egy fizikai hatásra épülő azonnali, ideiglenes reakció, a márka ígérete szerint a tartós használat serkenti a száj természetes kollagén-előállítását, így idővel az ajkak tartósan is teltebbé válhatnak, a ráncok pedig halványodni kezdenek. Persze azért ne legyenek illúzióink, a hatás nem lesz olyan látványos, és nem is tart majd olyan sokáig, mint egy ajaktöltés esetében, de kifejezetten hasznos eszköz lehet ez egy nyaraláson, ahol nem akarunk rúzsokkal, szájfényekkel és szájceruzákkal bajlódni, mégis szeretnénk természetesen duzzadt és egészséges külsejű ajkakat. Külön előnye, hogy a használat tényleg csak egy-két percig tart (15-20 „pulzálást” kell kitartani az ajak egyes területein, végigkezelve a teljes szájat), és finom, természetes hatást eredményez. Kifejezetten hasznos lehet, ha mindenféle különösebb macera nélkül, egy különleges alkalomra, mondjuk egy vacsorára vagy partira szeretnénk hangsúlyosabb, látványosabb ajkakat.

Olvass tovább!