A tökéletes alapozóecset: hogyan válasszunk?

2024. október 03.
A tökéletes alapozóecset minden sminkelő nő számára fontos eszköz. Páll Adrienn, a New School of Makeup sminkakadémia vezetője segít eldönteni, milyet válassz.
tokeletes-alapozoecset

Az ecsettel való sminkelés egyre szélesebb körben vált elterjedté az elmúlt években, köszönhetően a youtube-ereknek és a személyes sminktanácsadásoknak. Ami a múltban csak a „pro” sminkesek eszköztárát jellemezte, az most már a civil felhasználóknak is elérhető.

Egyre több sminkgyártó cég már saját ecsetszettet kínál a termékpalettájában, benne tökéletes alapozóecsetekkel. Az ecsettel való bánásmód ettől függetlenül nem egyszerű, de feltétlenül megéri megtanulni a használatukat, és a régi, szivacsos applikátorokat végleg leváltsuk velük.

tokeletes-alapozoecset
Ecsettel, így alapozóecsettel is felvinni a termékeket sokkal egyenletesebben, rétegezettebben és irányítottabban lehet, ettől a smink még szofisztikáltabb hatást kelt. A higiénés szempontokról nem is beszélve, hisz az ecseteket tökéletesen lehet tisztítani és fertőtleníteni. Ha megfelelő minőséget választunk, rendeltetésszerűen tisztítjuk és tároljuk őket, hosszú évekig a kedvencei lesznek a neszesszerünknek.

Nézzünk 3 alapozóecsetet, és hogy melyiket kiknek ajánljuk!

tokeletes-alapozoecset

1. Lapos fejű ecset

Ez az alapozóecset típus alkalmas gyorsan és viszonylag vastagon felvinni az alapozót, így problémás bőr alapozásához kiváló. Feszes szövése nemcsak folyékony, hanem krémes állagú alapozókhoz is alkalmazható.

2. Nagyfejű korong ecset

Ennek a kétpólusú alapozóecsetnek alsó része tömöttebb, a felső része pedig laza szintetikus szálakból áll, így egyszerre tudja egyenletesen felvinni és polírozni is az alapozót. Gyorsan és vékonyan lehet vele dolgozni, ezért inkább vékony fedés kialakítására ajánlom.

3. Kabuki ecset

Ez a sűrű szövésű korong ecset tökéletes a „tunkoló” technika alkalmazására. Azoknak ajánlom tökéletes alapozóecsetként, akik rétegezve szeretik felvinni a folyékony vagy krémes állagú alapozójukat. A Kabuki ecset kiváló hámló bőr alapozására, illetve tökéletes bőrkép kialakítására.

Fotó: Jámbor Zsófia, szöveg: Páll Adrienn