Charlize Theron szerepválasztásait a félelem mozgatja

2019. november 12.
A rém Aileen Wuornos-ától a Bombshellben alakított Megyn Kelly-ig, Charlize Theron számos nagyszerű szerepet eljátszott már karrierje során. Ám eddig sehol sem vallotta be, hogy gyakran a félelem mozgatja, mikor elvállal egy-egy munkát.

“Valami nagyon katartikus dolog történik olyankor, mikor elolvasol egy forgatókönyvet, amiről semmit sem tudtál addig, és valami bekattan” – válaszolta Charlize Theron a The Hollywood Reporternek arra a kérdésre, hogyan választja ki a szerepeit. “Ez nem olyasmi, mikor egy hang azt mondja, igen, ezt csináld meg. Ez inkább egy teljesen érthetetlen érzés, ami rémisztő, és ami nem hagy nyugodni. Ez a félelem az, ami mozgat. Szeretem ezt az érzést. A legtöbb munkámat így választottam ki. Most, hogy gyerekeim vannak, a másik fontos szempont a logisztika lett. Hol van a forgatás? Hogyan hat a munka a családom életére?” – tette hozzá a 44 éves színésznő.


Különösen félelmetes volt Charlize Theron számára legutóbbi, a Bombshell című filmben játszott szerepe, Megyn Kelly alakítása, mivel a hírműsor-vezető rendkívül ismert Amerikában. Ám az előzetesek megnyugtatták a legnagyobb rajongókat is, hogy tökéletesen sikerült a színésznő átalakulása. “A legjobb maszkmesterrel dolgoztunk, Kazu Hiróval. Nehéz rávenni egy új munkára, ám sokat könyörögtem neki, és hajlandó volt nyolc arcprotézist tervezni nekem. Ebből kettő teljesen elfedte a szemhéjaimat. Nehéz volt dolgozni vele, hogy képes legyek a protézisekkel is természetesen pislogni például” – mesélte Theron az átalakulásról. A decemberben mozikba kerülő filmben Charlize Theron mellett Nicole Kidman és Margot Robbie játszik főszerepet.

Forrás: E! Online
Fotó: Getty Images