Nicole Kidman és Pink is félmillió dollárt adományozott az ausztrál tűzvész ellen küzdőknek

2020. január 06. |

Nem meglepő, hogy Nicole Kidman és férje, Keith Urban hatalmas összeget adományozott az Ausztráliában hónapok óta tomboló bozóttüzek megfékezésén dolgozó szervezeteknek, hiszen otthonuk Sydney közelében található. Ám nemcsak ők támogatják a heroikus küzdelmet folytató tűzoltókat a sztárvilágból: Pink is félmillió dollárt adományozott a tűzoltóknak.

Az amazóniai esőerdőkben kitört tűzvész már eltörpül az ausztrál bozóttüzek mellett, így nem meglepő, hogy az ausztrál származású Nicole Kidman és férje, Keith Urban is az áldozatok és a mentést végzők mellé állt. Bár a színésznő és country énekes házát nem érte még el a tűz, már közelről fenyegeti, a színésznő sajtósa pedig a napokban közzétette, hogy Nicole Kidman és Keith Urban 500 ezer dollárt adományozott a Rural Fire Service tűzoltószervezet számára.


Egy nappal a Golden Globe-díjátadó előtt az 52 éves színésznő láthatóan zaklatott volt, amikor a gálát megelőző Gold Meets Golden eseményen megjelentek a Hatalmas kis hazugságok sztárjai. “Bocsánat, hogy ilyen nyugtalan vagyok, az Ausztráliában történő események nagyon felzaklatnak” – mondta akkor Nicole Kidman az újságíróknak. 

“A családunk támogatása, gondolatai és imái mindazokkal vannak, akiket érint a tűz Ausztráliában. 500 ezer dollárt adományozunk a Rural Fire Service tűzoltószervezetnek, akik mindent megtesznek, és sokat köszönhetünk nekik” – osztotta meg követőivel Instagram oldalán is a színésznő. Keith Urban, aki Új-Zélandon született és Ausztráliában nőtt fel, szintén megosztotta a közleményt.

Ám nem csak ők támogatják a bozóttüzekben érintetteket a sztárvilágból. Pink és az influenszerek kifigurázásával világhírűvé vált ausztrál komikusnő, Celeste Barber is hasonló összeggel járul hozzá a küzdelemhez. “Teljesen letaglózva nézem, ami Ausztráliában történik. 500 ezer dollárt adományozok a helyi tűzoltó szervezeteknek, hogy így segítsem az első vonalban harcolókat. A szívem a barátaimmal és a családommal van Ausztráliában” – osztotta meg több mint 32 millió követőjével Twitterén Pink, aki egy listát is mellékelt a helyi ausztrál tűzoltóállomásokról és segélyszervezetekről, akiknek adakozhatunk.


Az ausztrál komikus, Celeste Barber pedig a Facebookon indított jótékonysági pénzgyűjtést, ahol 24 óra alatt 10 millió ausztrál dollárnyi adományt gyűjtött a helyi tűzoltószervezeteknek.

A szeptember óta tomboló tűzvész már 4,5 millió hektárnyi területet felégetett, 1500 otthont lerombolt és legalább 23 ember halálát okozta, köztük két tűzoltóét. Mivel több mint 130 helyen lángol Ausztrália, a Sydney Egyetem ökológusai szerint legalább félmilliárd emlős, madár és hüllő pusztult el eddig a katasztrófában.

Az ausztrál kormány a 3000 tartalékos állományba helyezésén kívül már bevetette a katonai hajókat és a légierőt is, hogy így is segítsék a tűz áldozatait és a közösségeket, ahol szükséges. Csak Új-Dél-Wales tartományban kétezer tűzoltó harcolt a lángok ellen, az Egyesült Államokból, Kanadából és Új-Zélandról érkezett segítséggel karöltve.

Az alábbi szervezeteken keresztül adományozhatunk mi is, ha segíteni szeretnénk az ausztrál bozóttüzek áldozatainak és a tűzoltóknak:

NSW Rural Fire Service
Bármilyen adomány, amit a szervezetnek küldünk, egyenesen az Észak- és Dél-Wales területén dolgozó önkéntes tűzoltókat segíti. A speciális brigádokat is kiválaszthatjuk az adományozáskor.

Ausztráliai Vöröskereszt
A Vöröskereszt a tűz áldozatainak és az otthonukat elvesztett embereknek segít. Az adományok segítenek az evakuációs központok és az újjáépítő programok fenntartásában, felépítésében. 

WWF
Az állatvilág megmentéséért dolgozó szervezetnek juttatott adományokat a sérült állatok és otthonaik újjáépítésére használják fel, különösen a koalákéra. A koalapopuláció 95 százaléka elpusztult ugyanis a bozóttüzekben, így nagyon fontos a maradék példányok megmentése.

Port Macquarie Koalakórház
A koalák szenvedték el a legnagyobb veszteséget az állatvilágból a tűzvészben. A koalakórház ezért hozott létre egy GoFundMe oldalt még októberben, hogy így gyűjtsenek pénzt az állatok védelmére és gyógyítására.

Salvation Army
A jótékonysági szervezet az evakuáltaknak és a tűz által érintett embereknek segít élelemmel és a talpon maradásban. A szervezet minden katasztrófa sújtotta területen jelen van, hogy élelmiszerrel, vízzel és érzelmi támogatással segítsen.

St. Vincent de Paul Society
A jótékonysági szervezet élelemmel és ruhával segíti a tűzvész áldozatait, illetve segít fedezni a számláikat és az otthonaik újjáépítéséhez is hozzájárul.

Forrás: People, E! Online
Fotó: Getty Images

Szólj hozzá te is!

Még több Sztárok