Angelina Jolie új műsora az álhírek felismerésére tanítja a gyerekeket

2020. január 25.
Angelina Jolie a BBC-vel közösen indít új sorozatot. A műsorban arra tanítják a gyerekeket, hogyan vegyék észre, ha álhíreket hallanak vagy látnak tévézés közben.

A BBC brit közszolgálati adó új sorozatával, a BBC My World-del működik együtt Angelina Jolie, hogy a gyerekek nemzetközi események példáin keresztül tanulják meg megkülönböztetni és felismerni, ha álhíreket hallanak, látnak.

“Szülőként boldog vagyok, hogy ezzel a programmal segíthetek megismerni a gyerekeknek valamit abból, hogyan élnek más fiatalok a világ különböző pontjain, és hogyan tudnak kapcsolatba kerülni egymással” – mondta a Demóna 44 éves színésznője. “Remélem, a sorozat segít a gyerekeknek megtalálni az információkat és eszközöket, amelyekre szükségük van, hogy különbséget tehessenek aközött, ami számít, és ami nem. A BBC hálózatát több ezer, a világ különböző részén élő újságíró és nyelvész segítette ebben” – tette hozzá Angelina Jolie.

Az új program 13 év feletti gyerekeknek szól. Nekik szeretnének segíteni, hogy könnyebben eligazodjanak a felnőtt világ hírei között, ezért a koruknak megfelelő szinten dolgozzák fel a legfontosabb történéseket, témákat. “Szüksége van a gyerekeknek azokra az eszközökre, melyekkel meg tudják különböztetni a valódi híreket az álhírektől a mai online világban. Ez a képesség kritikus fontosságú. Nemcsak a személyes fejlődésük, hanem az egészséges globális demokrácia jövője miatt is” – mondta Jamie Angus, a BBC World Service Group igazgatója a műsor céljáról, melyet 42 különböző nyelven sugároznak majd, illetve január végétől a YouTube-on is elérhető lesz a heti egyszer fél órás adás.

Angelina Jolie az új együttműködéssel ismét bebizonyította, mennyire nagy hatással vannak gyermekei az életére. Az elmúlt tíz évben elvállalt filmes munkáinak legnagyobb mozgatórugója köztudottan a gyermekei voltak. “A gyermekeim tudják, milyen vagyok igazán, és segítettek a legnehezebb időkben is, hogy visszataláljak magamhoz. Sok mindenen mentek keresztül, folyamatosan tanulok az erejükből” – nyilatkozta Jolie nem sokkal Brad Pittől való válása után is.

“Szülőként olyannak fogadjuk el a gyermekeinket, amilyenek, támogatjuk őket törekvéseikben, hogy mindig tudják a szívük mélyén, hogy minden rendben lesz. Ők visszanéznek ránk, és ugyanezt akarják nekünk is” – tette hozzá Jolie.

A színésznőnek hat közös gyermeke van Brad Pittel, a 18 éves Maddox, a 16 éves Pax, a 15 éves Zahara, a 13 éves Shiloh és a 11 éves ikrek, Vivienne és Knox. 

Forrás: US Weekly
Fotó: Getty Images