A legcukibb dolog ma a neten: Mariah Carey és kislánya duettje

2020. február 26.
Na jó, a szó szoros értelemben nem is duettről van szó. Az énekesnő egy videó erejéig gyakorlatilag kölcsön adta a hangját a kislányának.

A neten rendszeresen bukkannak fel újabb és újabb kihívások. Néhány éve az ice bucket challenge-hez csatlakozva mindenki jeges vízzel öntötte nyakon magát, pár hónappal ezelőtt pedig tetris challenge-es képekkel volt tele a közösségi média.

mariah-carey

De nagyon sok olyan kihívás is van, ami bár a mainstream médiába nem igazán tud betörni, attól még a fiatalok között vírusszerűen terjed. Ilyen például az úgynevezett high note challenge, azaz magas hang kihívás, ami éppen letarolja a tinik kedvenc közösségi oldalát, a TikTokot. A kihívás lényege, hogy a résztvevőknek a lehető legmagasabb hangot kell kiénekelniük.

Ezt már láttad?

És hát nagyon úgy néz ki, hogy gyakorlatilag meg is van a magas hang kihívás végső győztese, innentől valójában nincs is értelme másnak próbálkoznia… A győztes pedig nem más, mint az ötoktávos hangterjedelmű Mariah Carey. Az énekesnő kislánya, a 8 éves Monroe ugyanis egy kis cselhez folyamodott: ő is feltöltött egy high note challange videót a TikTokra, viszont valójában a lány csak tátogott, és a háttérből az anyukája énekelte ki az extrém magas hangokat.

Így azért könnyű…

Érdekesség, hogy annak idején a kilencvenes években Mariah Carey-t gyakran érte az a vád, hogy csak egy „stúdióénekesnő”, aki az elképesztően magas hangokat kizárólag a lemezein képes kiénekelni. Hogy bebizonyítsa igazát, Carey 1992-ben adott egy MTV Unplugged koncertet, és a kritikákat pillanatok alatt meg is cáfolta.

Olvass tovább!

Fotó: Getty Images