Vilmos herceg visszatérhet a mentőhelikopter-vezetéshez a járvány miatt

2020. április 03.
Komolyan mérlegeli annak lehetőségét Vilmos herceg, hogy ismét pilótaruhába bújjon, és mentőhelikopter vezetésével vegye ki a részét a koronavírus-járvány elleni harcból.

A brit királyi család tagjai izolációba vonultak a koronavírus-járvány miatt, ki-ki saját birtokán. Vilmos herceg és Katalin hercegné vidéki otthonát választotta családja számára a legmegfelelőbb helynek a visszavonulásra. Ám Vilmos komolyan fontolgatja, hogy visszatér korábbi munkájához, amikor mentőhelikopter-pilótaként szolgált, hogy ezzel is segítse hazáját a koronavírus elleni küzdelemben.


Vilmos herceg tudja, hogy az egész ország kiveszi a részét a járvány elleni védekezésből, így ő is segíteni akar. Ám ez korántsem egyszerű feladat, hiszen visszavonult a munkától, és azóta a királyi család rangidős tagjai közé lépett. Ez a szerep viszont most, hogy Károly herceg is elkapta a koronavírust, Harry és Meghan visszalépett a királyi család tagjai közül, András herceg pedig az Epstein-botrány miatt vált szalonképtelenné, nagyobb terhet ró Vilmos hercegre, mint eddig valaha.

Jelenlegi otthonában, Norfolkban lakott akkor is Vilmos herceg, mikor még pilótaként szolgált, így a herceg nem látja lehetetlennek, hogy kidolgozzák annak gyakorlati részleteit, hogy a betegek szolgálatába álljon a Nagy-Britanniát is erősen sújtó járványban.

Olvastad már?

Forrás: Good Housekeeping
Fotó: Getty Images