Színészek, akik belebuktak a zenei karrierbe

2020. június 16.
A szórakoztatóiparban egyáltalán nem ritka, ha egy sztárnak egyszerre van sikeres színészi és énekesi karrierje is – gondoljunk csak például Jennifer Lopezre. Az alábbi színészek azonban nem voltak olyan szerencsések, mint J.Lo. Fogadjunk, hogy eddig fogalmad sem volt róla, hogy évekkel ezelőtt Scarlett Johanssonnak is jelent meg lemeze.

robert-Downey-jr.

Robert Downey Jr.

A színész először az Ally McBeal című vígjátéksorozatban mutatta meg énekhangját, 2004-ben pedig egy saját lemezt is kiadott The Futurist címmel. Az albumon a pop, a dzsessz és a klasszikus zene elemei keverednek, mind hiába… A színész énekesi karrierje ezzel a lemezzel be is fejeződött.

Ryan Gosling

Ryan Gosling a barátjával, Zach Shieldsszel alakított 2008-ban egy indie rockot és folk-rockot játszó bandát Dead Man’s Bones néven. Az együttes 2009-ben turnézott is egyet Észak-Amerikában, 2010-ben még meg jelent két klipjük, aztán el is tűntek a süllyesztőben.

scarlett-johanson

Scarlett Johansson

Scarlett Johansson már 15 éve színészkedett, amikor úgy gondolta, hogy kipróbálja magát a zeneiparban, és megjelentette Anywhere I Lay My Head című albumát. A lemeznek nem volt túl pozitív a kritikai fogadtatása, és a színésznő inkább nem próbálkozott többet.

idris-elba

Idris Elba

Idris Elba a színészkedés mellett rendszeresen beáll a dj-pult mögé is, olyannyira, hogy ő volt a dj Harry herceg és Meghan Markle lagziján is, sőt a 2019-es Coachellán is fellépett.

bruce-willis

Bruce Willis

A ’80-as évek végén Willis is megpróbálkozott a zenei karrierrel, és létrehozta Bruno nevű alteregóját, és ez inspirációt is adott neki az első lemeze címéhez, ami a The Return of Bruno nevet kapta. Ez a debütáló pop-blues lemeze egyébként még egészen sikeres volt, az ezután következők azonban már jóval felejthetőbbek.

Olvass tovább!

Fotó: Getty Images