Angelina Jolie 45 éves lett – 10 fontos pillanat az életéből

2020. június 04.
24 évesen kapta élete első Oscar-jelölését, és rögtön díjra is váltotta. Néhány év alatt Hollywood egyik legjobban fizetett és legismertebb színésznője lett, sikerei csúcsán azonban 180 fokos fordulatot vett. Maga mögött hagyta a botrányokat, hozzáment Brad Pitthez (majd el is vált tőle), és egy humanitárius missziókat vállaló, környezettudatos, gyermekszerető családanyává vált. Angelina Jolie ma 45 éves.
Angelina-Jolie

Angelina Jolie 16 évesen, 1991-ben

Angelina Jolie különleges szépségére már fiatalkorában felfigyeltek, még csak tizenéves volt, amikor szerepet kapott Meat Loaf Rock and Roll Dreams Come Through című klipjében, de Lenny Kravitz Stand by My Woman című dalában is feltűnt.

Jon-Voight-James-Voight-Angelina-Jolie

Angelina Jolie az apjával, Jon Voighttal és bátyjával, Jamesszel 1994-ben

18 évesen, 1993-ban kapta meg az első komolyabb szerepét a Cyborg 2 – Üvegárnyék című, alacsony költségvetésű sci-fiben.

Anglelina-Jolie

Anglelina Jolie, a Gia című film bemutatóján

1997-ben a George Wallace című életrajzi filmben nyújtott alakításáért Golden Globe-díjat kapott, és Emmy-díjra is jelölték. Egy évre rá pedig szerepet kapott az HBO Kifutó a semmibe című produkciójában, amelyben Gia Carangi szupermodellt alakította. A szerepért újra Golden Globe-díjat kapott, és Emmy-díjra is jelölték.

Angelina-Jolie

Angelina Jolie az első és idáig egyetlen Oscar-díjával 2000-ben

1999-ben az Észvesztők című filmben nyújtott alakításával elnyerte harmadik Golden Globe-díját és első Oscar-díját.

Angelina-Jolie

Angelina Jolie 2001-ben

2001-ben jött el számára az igazi nemzetközi áttörés, a Tomb Raider videojáték-adaptációnak köszönhetően. A film hatására kötelezte el magát a humanitárius ügyek mellett. Mivel a mozi egy részét Kambodzsában forgatták, Jolie bepillantást nyerhetett az ottani emberek életébe.

Angelina-Jolie

Angelina Jolie és Jonny Lee Miller 1999-ben

Jolie összesen háromszor ment férjhez, első férje a szintén színész Johny Lee Miller volt, akit még 1995-ben ismert meg. Angie az esküvőn fekete bőrnadrágot viselt és fehér inget, amire a saját vérével írta rá a férje nevét. 

Angelina-Jolie

Billy Bob Thorton és Angelina Jolie 2001-ben

Második férje Billy Bob Thorton volt. A kapcsolatuk igen viharos volt, és három év után el is váltak egymástól.

Angelina-Jolie-Brad-Bitt

Angelina Jolie és Brad Pitt 2006-ban

Bár 2004-ben a Mr. és Mrs. Smith című film forgatása idején Brad Pitt még Jennifer Anistonnal alkotott hollywoodi álompárt, mire a film a mozikba került, a színész már Jolie mellett kezdte meg új életét.

A család Angelina Jolie és Brad Pitt esküvője napján

Angelina Jolie, Brad Pitt és a közös gyerekeik 2014-ben

Jolie és Pitt Hollywood ikonikus párosa volt, több mint 10 évet töltöttek együtt. 2014-ben összeházasodtak, a három örökbefogadott gyerekük mellett született három vér szerinti is, majd Jolie 2016-ban beadta a válási keresetet – alkohol- és drogproblémákkal, valamint gyerekbántalmazással is megvádolta férjét.

angelina-jolie

Vivienne Marcheline Jolie-Pitt, Angelina Jolie, Zahara Marley Jolie-Pitt, Shiloh Nouvel Jolie-Pitt és Knox Jolie-Pitt a Demóna: A sötétség úrnője című film 2019-es bemutatóján

Bár Angelina Jolie időnként még elvállal egy-egy szerepet, manapság a humanitárius munkái mellett inkább a rendezésre koncentrál.

Olvass tovább!

Fotó: Getty Images