Barbra Streisand Disney-részvényeket vásárolt George Floyd lányának

2020. június 17.
Barbra Streisand is úgy döntött, anyagilag támogatja a hatéves Giannát és a kislány jövőjét, miután édesapját pár héttel ezelőtt meggyilkolták.

George Floyd legkisebb gyermeke mától Disney-részvényes Barbra Streisandnak köszönhetően. A hatéves Gianna Floyd az Instagramra posztolt képet magáról a részvények adományozásáról szóló igazolással, így köszönve meg Streisandnak az ajándékot.

A színésznő képviselői azzal egészítették ki a dolgot, hogy a Disney-részvények mellett Streisand két tévéműsorát is elküldte a kislánynak, az 1965-ös My Name is Barbra és az 1966-os Color Me Barbra című előadásokat. „Elküldtem két videót is Giannának. Az egyik az első tévés szereplésem, ebben egy kislányt játszom és gyerekdalokat énekelek, a másikban pedig rengeteg állatkölyök szerepel.”

Barbra Streisand azt nem kívánta nyilvánosságra hozni, mennyi Disney-részvényt vásárolt Gianna részére. Jelenleg körülbelül 127 dollárba (38 800 forintba) kerül egy ilyen részvény jegyzése.

George Floyd május 25-i meggyilkolását, amikor egy rendőr közel kilenc percig térdelt a férfi nyakán, Barbra Streisand „modern kori lincselésnek” nevezte. Gianna a legfiatalabb Floyd öt gyermeke közül. 

Sokan segítenek abban, hogy Gianna jövője kevésbé legyen bizonytalan édesapja halála után. A houstoni Texas Southern University ösztöndíjat hozott létre a kislány számára, ha majd az egyetemükön szeretne továbbtanulni. Az Alpha Kappa Alpha testvériség, az első fekete nők által alapított amerikai egyetemi diákszövetség szintén felajánlott egy teljes ösztöndíjat Giannának és Floyd két unokájának, Taleiahának és Journinak. Kanye West, aki már beautymárkát is alapított, pedig egy alapot hozott létre, amely teljesen fedezi majd a kislány felsőoktatásának költségeit. 

Olvastad már?

Forrás: The Guardian
Fotó: Getty Images