Angelina Jolie: “A rendszer nem védené meg a lányomat”

2020. június 16.
Mivel az intoleráns rendszer valószínűleg nem védené meg lányát, Zaharát, Angelina Jolie egy olyan világban reménykedik és dolgozik, ahol a jövőben lányának nem kell rasszizmussal és diszkriminációval küzdenie.

Az ENSZ menekültekkel foglalkozó különleges nagyköveteként Angelina Jolie az elmúlt húsz évben is azon dolgozott a világ számos országában, amivel most saját hazájában kell megküzdenie a társadalomnak. 

„Több mint 70 millió ember veszítette el az otthonát a világban az elmúlt években a háborúk és az üldöztetések miatt – és most Amerikában tombol a rasszizmus és a diszkrimináció. Az intoleráns rendszer, ami megvéd engem, valószínűleg nem védené meg a lányomat, vagy bármely más férfit, nőt vagy gyermeket ebben az országban, a bőrszíne miatt” – magyarázta Jolie.

A színésznő hat hónapos korában fogadta örökbe Zaharát 2005-ben egy etiópiai árvaházból. Bár Brad Pitt is elkísérte őt arra az útjára, amikor Zaharával találkozott, a színész sosem adoptálta hivatalosan a lányt és Jolie első örökbe fogadott gyermekét, a kambodzsai Maddoxot. 

Angelina Jolie a lánya miatt is reméli, hogy valódi reformok követik a mostani megmozdulásokat. „A szimpátia mellett valódi haladásra van szükségünk, a jogalkotók és a rendőrség jó szándékára, ami ténylegesen megváltoztathatja a rendszerszintű rasszizmust és diszkriminációt. A rendőrség zaklatásainak befejezése remek első lépés lenne. A társadalom minden aspektusában, az oktatástól a politikáig szükség van a változásra.”

A színésznő hisz abban, hogy ezek a változások elkezdődtek. „Úgy tűnik, a világ felébredt, és az emberek mély elszámolásra késztetik a társadalmukat” – mondta Jolie a Harper’s Bazaarnak adott interjújában. 

A rájuk nehezedő nyomás ellenére Jolie próbál elsősorban a gyermekeire koncentrálni, akiket Brad Pittel közösen nevelnek továbbra is. „Ahogy a legtöbb szülő, igyekszem nyugodt maradni, hogy a gyerekek ne érezzék még rajtam is a szorongást azon felül, ami a külvilágból éri őket. Minden energiámmal ezen vagyok.”

Olvastad már?

Forrás: E! Online
Fotó: Getty Images