Jennifer Lawrence jó ügy érdekében csatlakozott a Twitterhez

2020. június 22.
A közösségi oldalaktól eddig mereven elzárkózó színésznő azért csatlakozott a Twitterhez, hogy a társadalmi igazságtalanságok ellen szólaljon fel. Jennifer Lawrence már első bejegyzésében is a rasszizmus veszélyeire figyelmeztet, és kiáll a Breonna Taylornak igazságot követelők mellett.

Az Oscar-díjas színésznő is csatlakozott a Twitterhez, ám nem öncélúan. Jennifer Lawrence azért regisztrált, hogy még több emberhez juttassa el a társadalmi igazságtalanságok elleni üzenetét. Ezzel olyan nevekhez csatlakozott a társadalmi egyenlőség nagyköveteként, mint például Kerry Washington, Rachel McAdams, Omar Epps, Orlando Bloom, J.J. Abrams, Elizabeth Banks, Ben Harper és Sophia Bush. 

jennifer-lawrence

Lawrence első posztja egy videó, amelyben Omar Epps, a Dr. House színésze beszél az igazságszolgáltatás rendszerének visszásságairól, és arról, hogy eljött a változás ideje.

„Négyből egy amerikai fekete férfit zárnak börtönbe élete egy bizonyos pontján. A videóban elmagyarázzuk, hogyan tette tönkre a korrupció az igazságszolgáltatásunk rendszerét, és mit tehetünk, hogy rendbe hozzuk” – írta Jennifer Lawrence a felvétel mellé.

Második posztjában a színésznő a 26 éves Breonna Taylornak követel igazságot, akit a saját otthonában tévedésből lőttek le rendőrök március 13-ának éjszakáján. „Louisville-iként, emberi lényként, nem maradhatok csendben” – írta Lawrence.

Olvastad már?

Forrás: E! Online
Fotó: Getty Images