Eugénia hercegnő megmutatta a gerincferdülés-műtét sebhelyét

2020. június 30.
Ritka fotót tett közzé Eugénia hercegnő a gerincferdülés világnapján. Megmutatta saját műtéti hegét, amely gerince mentén hosszan húzódik, hogy ezzel is erőt adjon sorstársainak, és felhívja a figyelmet a betegségre.

Az Instagram-oldalán osztotta meg követőivel Eugénia hercegnő azt a képet, amelyen fedetlenül látszik a hátán hosszan húzódó sebhely, a gerincferdülés-műtétjének nyoma. A gerincferdülés nemzetközi világnapja alkalmából egyúttal bátorította is sorstársait, hogy ők is osszák meg saját mementójukat a betegségről.

„Legyünk büszkék a sebhelyünkre – írta a fotó mellé II. Erzsébet királynő unokája. – Ma van a gerincferdülés nemzetközi világnapja. Meg akartam osztani a saját sebhelyemet, és kérek mindenkit, aki hasonlókon ment keresztül, mint én, ossza meg velem a történetét” – kérte Eugénia hercegnő, aki hozzátette, hogy ha betagelik a képeken, mindenkiét nagyon szívesen megosztja saját Instagramján. 

Eugéniát 12 évesen műtötték meg gerincferdülése miatt. Már 2018-ban is beszélt betegségéről és a beavatkozásról, amely nyolc órán át tartott, és húsz centiméteres titániumrudakat helyeztek a gerince mindkét oldalára, valamint egy három és fél centiméteres csapot a nyaka tetejéhez.

A 30 éves királyi fenség nagyon ritkán oszt meg képet a hátán látható hegről. Esküvőjén azonban büszkén és bátran választott olyan ruhát, amely láttatni engedte hátát. Ezzel azoknak szeretett volna köszönetet mondani, akik gondoskodtak róla, kiálltak mellette és minden olyan fiatal mellett, akik gerincferdüléssel küzdenek és hasonló procedúrán kell keresztül esniük. 

„Hiszem, hogy megváltoztathatjuk a szépség fogalmát, és az emberek bátran megmutathatják sebhelyüket. Ezért akartam kiállni az esküvőmön is” – mondta az esemény után Eugénia hercegnő, aki 2018-ban ment hozzá Jack Brooksbank borkereskedőhöz.

Olvastad már?

Forrás: Insider
Fotó: Getty Images