Meghan Markle sokat kritizált Vogue-címlapja díjat kapott

2020. július 03.
Egy évvel ezelőtt vett részt vendégszerkesztőként Meghan Markle a British Vogue szeptemberi számának készítésében. A címlapot sok támadás érte amiatt, hogy kevés fehér bőrű személy látható rajta. A hercegné Vogue-címlapját most pont ezért a sokszínűségért díjazták.

Tettekkel a változásért volt a mottója a brit Vogue 2019-es szeptemberi számának, amelynek munkálataiban vendégszerkesztőként Meghan Markle is aktívan részt vett. A hercegné által javasolt címlapot sokan kritizálták, amiért nem szerepel fehér bőrű személy a képeken. Az idő azonban Markle-t igazolta, a címlapot, amelyen 15 inspiráló nő látható, most pont ezért a sokszínűségért díjazták.

A címlapon szerepel többek között Jameela Jamil színésznő és aktivista, valamint Jacina Ardern Új-Zéland miniszterelnöke, hogy csak kettőt említsünk azok közül a nők közül, akik Meghan Markle szerint „elősegítik az egyenlőség, kedvesség, igazságosság és nyitottság szemléletének terjedését”.

„Nagyon büszke vagyok rá, hogy felfigyeltek erre a nagyon különleges lapszámra – állt Markle nyilatkozatában a díj kihirdetése után. – Hatalmas lehetőség volt ez arra, hogy a Vogue reflektáljon a világra, ahogy mi látjuk – gyönyörű és erős a maga sokszínűségében.”

Meghan Vogue címlapja

„Hatalmas gratuláció Edwardnak (Edward Enninful főszerkesztő), aki segített, hogy létrejöhessen ez a lapszám, és a legjobb szerkesztő kitüntetéshez is” – tette hozzá Markle.

Az élet minden területéről igyekezett a hercegné kiválasztani azokat az inspiráló nőket, akik szerinte előre viszik a világot. „A borítóhoz a hercegné minél sokszínűbben választotta ki az élet minden területéről a példaképnek tekinthető nőket, akik nagy hatással vannak az egyenlőség, kedvesség, igazságosság és nyitottság megmutatásával másokra.”

„A tizenhatodik hely a címlapon egy tükör, így amikor kézbe vesszük a lapot, magunkat láthatjuk e közösség részeként” – tette hozzá Markle a nyilatkozatban.

Olvastad már?

Forrás: Insider
Fotó: Getty Images