Meghan Markle könnyfakasztó beszédet mondott a végzős diákoknak

2020. június 05.
Meghan Markle volt gimnáziuma, az Immaculate Heart High School végzős diákjainak mondott szívhez szóló beszédet, amelyben megemlékezett George Floyd haláláról.

A telefonjával felvett videoüzenetben búcsúztatta a végzős diákokat Meghan Markle volt középiskolájában, az Immaculate Heart High Schoolban. Hetekig tervezte beszédét, milyen jó tanácsokkal bocsátja útjára a diákokat, ám George Floyd meggyilkolása felülírta Markle minden tervét. Tudta, hogy nem szólhat anélkül a fiatal nőkhöz, hogy ne beszélne a férfi meggyilkolásáról és a társadalmi igazságtalanságokról. „Ahogy az elmúlt héten mindannyian láttuk, ami az országban, az államban és a szülővárosunkban, Los Angelesben történik, lesújtó” – mondta Meghan Markle, majd bevallotta, hogy nem volt biztos benne, mit mondhatna a végzős osztálynak.

„A helyes dolgot akartam mondani. És nagyon izgultam, hogy nem így lesz, vagy hogy félreértik. Aztán rájöttem, hogy az egyetlen helytelen dolog az lenne, ha nem mondanék semmit. Mert George Floyd élete számít, Breonna Taylor élete számít, Philando Castile élete számít, Tamir Rice élete számít, és így tovább annak a sok embernek az élete, akiknek a nevét ismerjük, és akikét nem. Stephon Clark. Számít az élete” – sorolta Markle azokat a személyeket, akik hasonlóan George Floydhoz a rasszista brutalitás áldozatai lettek.

A hercegné felidézte azt is, ahogy az emberek összeálltak és szolidaritást mutatnak egymás felé. „Látjuk a michigani seriffet, a virginiai rendőrtisztet. Látjuk egymás mellé állni az embereket. Közösségeket látunk létrejönni és felemelkedni. És ti most részei lehettek ennek” – mondta Markle.

A beszéd végén Meghan kiemelte, hogy nagyon büszke a végzős osztályra, és alig várja, hogy láthassa, mi lesz belőlük.

Olvastad már?

Forrás: E! Online
Fotó: Getty Images