Natalie Portman egy női focicsapat büszke tulajdonosa lett

2020. július 23.
Natalie Portman hosszú ideje kiáll a nők jogaiért és a nemek közötti egyenlőségért. Most egy újabb szinten igyekszik támogatni a nők esélyeit: sportcsapat tulajdonosa lett. Serena Williams, Jennifer Garner és Jessica Chastain pedig szintén aláírt az Angel Cityhez.

Elég csak a 2018-as Golden Globe-díjátadón elhangzott szavait idézni („Itt van az összes férfi jelölt.”), vagy éppen a 2020-as Oscar-gálán viselt Dior-köpenyre gondolni – amelyre azoknak a női rendezőknek a nevét hímezték, akiket nem jelöltek a legjobb rendező kategóriában –, hogy tudjuk, Natalie Portman nem fél felemelni a szavát a nőkért és a nemek közötti esélyegyenlőségért. A színésznő most egy új színtéren, a sportban is szeretné támogatni a nőket: egy focicsapat tulajdonosa lett.

Július 21-én jelentette be Portman, hogy megvásárolta a jogait egy Los Angeles-i női futballcsapatnak. Társtulajdonosai sem kevésbé illusztris személyiségek: Jennifer Garner, Eva Longoria, Jessica Chastain mellett a Reddig alapító Alexis Ohanian és felesége, Serena Williams neve is szerepel a papírokon többek között az amerikai női futballisták mellett.

„Biztosak akartunk lenni benne, hogy olyan fantasztikus partnereket veszünk magunk mellé, akik ismerik a foci világát, jó vezetők, legyen szó sportról, techvilágról, üzletről vagy szórakoztatóiparról. Mindegyikünknek megvan a különleges képessége, amit a csapat szolgálatába állíthat – mondta Natalie Portman, aki a tavalyi női futball-világbajnokság óta dolgozik a projekten. –Tökéletes időzítésnek tűnt, hogy Los Angelesnek adjunk egy női futballcsapatot, mivel szenvedélyes rajongókkal van tele a város és rengeteg tehetséges fiatal focistával. Fantasztikus lehetőség, ha több figyelmet adhatunk ezeknek a csodálatos sportolóknak.”

Az új csapatot nem meglepő módon Angel Citynek nevezték el. A csapat tulajdonosai pedig remélik, hogy 2022-ben sok játékosuk szerepel majd az olimpián és a női világbajnokságon.

Olvastad már?

Forrás: Marieclaire.com
Fotó: Getty Images