Ezért utálja most az egész internet Chris Prattet

2020. október 21.
Hollywood egyik legkedveltebb sztárja egy éjszaka alatt vált közellenséggé. A Twitter népe most éppen Chris Prattet akarja eltörölni, miközben a színésztársak próbálják menteni, ami még menthető. De mit is tett Pratt, amivel ilyen népharagot zúdított magára?

Az egész egy vicces mémmel kezdődött. Néhány napja Amy J. Berg televíziós filmkészítő osztott meg egy képet Twitteren, amin négy színész, egészen pontosan négy Chris nevű színész látható (Chris Pratt, Chris Hemsworth, Chris Evans, Chris Pine) és annyit írt mellé, hogy egynek mennie kell. Ezzel gyakorlatilag arra kérte fel a követőit, hogy írják le, ki melyik Christől „szabadulnának meg” a legszívesebben.

Nagyjából ezzel el is kezdődött az őrület, ami mostanra odáig fajult, hogy a #ChrisPrattIsOver hashtag az egyik legfelkapottabb a Twitteren. A twitterezők először csak a négy Chrisre reflektálva mondták el véleményüket, miszerint Prattnek kellene eltűnnie Hollywoodból, aztán már külön posztokban is kikeltek a színész ellen.

Ezt olvastad már?

A twitterezők először a politikai nézetei miatt kezdték el ekézni Prattet, akiről sejteni lehet, hogy talán konzervatív beállítottságú. Azért írjuk, hogy talán, mert a színész sosem beszélt még nyilvánosan a politikáról, viszont az internet népe lenyomozta, hogy Instagramon olyan jobboldalhoz köthető embereket követ, mint például Ben Shapiro sztárújságíró. Egy másik bűne pedig, hogy a színész sok más celebbel együtt rákattant a pünkösdi karizmatikus egyházakra, és egy olyan templomba jár rendszeresen a családjával, ami köztudottan nem támogatja az LMBTQ-mozgalmat és a másságot.

Chris Pratt tehát mindezek miatt néhány nap alatt közellenséggé vált, és bár a színész még nem szólalt meg az ügyben, a felesége, Katherine Schwarzenegger és egy rakás színésztársa is kiállt mellette.

Schwarzenegger az alábbi kommentet írta egy férjét ekéző poszt alá: „Annyi minden történik a világban, és olyan sok minden miatt szenvednek az emberek. Gonosznak lenni már nem menő. Mindannyiunknak szeretetre van szüksége, és nem gonoszságra, valamint bullyingra. Próbáljátok ki ti is.”

Nem sokkal ezután Robert Downey Jr. egy külön Instagram-posztot szentelt Pratt védelmének.

„Micsoda világ …  A sok »makulátlan« ember köveket dobál a tesómra, Chris Prattre. Chris egy igazi keresztény, aki az elvei szerint él, és soha nem mutatott mást, csak hálát és pozitivitást. Ráadásul egy olyan családba házasodott be, ami teret enged a polgári párbeszédnek mint az egyik legnagyobb értéknek.”

Robert Downey Jr. mellett aztán Mark Ruffalo is posztolt egyet Twiterre, és azt kérte a követőitől, hogy ahelyett, hogy rágalmaznák Prattet, inkább vegyenek példát arról, hogyan is éli az életét.

Itt tartunk most. Kíváncsian várjuk, hogy vajon sikerül-e az internet népének eltörölnie Chris Prattet.

Olvass tovább!