Egyre kínosabb részletek derülnek ki Johnny Depp tárgyalásán

2020. július 16.
Javában zajlik Johnny Depp és Amber Heard bírósági ügye. A színész még tavaly novemberben perelte be exfeleségét, Amber Heardöt rágalmazás miatt, valamint a The Sun nevű lapot becsületsértésért. Az ügy még csak múlt héten jutott a tárgyalás szakaszába, de már most tele van a bulvársajtó azokkal a meglehetősen kellemetlen sztorikkal, amiket a két fél a bíróságon kiteregetett egymásról.

A bírósági ügy előzménye, hogy Johnny Depp szerint rágalmazás a The Sun 2018-as cikke, amiben feleségverőnek nevezték, ezért beperelte a lapot kiadó News Group Newspapers-t, illetve a Sun főszerkesztőjét. Mivel a két félnek nem sikerült peren kívül megállapodni egymással, az ügy bíróság elé került. Depp szerint hazugság, hogy valaha is bántalmazta volna Amber Heardöt, akivel 2015 és 2017 között voltak házasok, sőt, azt állítja, hogy kapcsolatuk alatt valójában neje volt az erőszakos. De lássuk is, mi minden hangzott el eddig a meghallgatások során.

Ürülék a hitvesi ágyban

Csak második napja tartott a tárgyalás, mikor Johnny Depp egy meglehetősen kellemetlen történetet mesélt el exnejéről. A színész azt mondta, akkor döntötte el végleg, hogy el akar válni Heardtől, mikor egyik este hazaérve otthonukba, a felesége ürülékét találta meg a közös ágyukban.

Depp szerint Heard volt erőszakos

„Azt mondta a világnak, hogy az életéért rettegett miattam, és hogy egy borzalmas szörnyeteg voltam. Nem ez volt a helyzet. Most már meggyőződésem, hogy azért jött az életembe, hogy mindent elvegyen tőlem, amit érdemes, és tönkretegye, ami megmarad –” mondta a tárgyaláson Johnny Depp, aki azt állítja, hogy valójában ő szenvedett exfelesége agressziójától.

Depp szerint házasságuk alatt Heard folyamatosan verbálisan bántalmazta őt. Állítása szerint felesége semmirekellő, dagadt vénembernek nevezte, és azt is a fejéhez vágta, hogy rossz apa. Ezzel kapcsolatban SMS-eket is bemutattak, amiket Depp az orvosának írt, főleg arról, hogy a felesége hogyan bántalmazza érzelmileg. „A folyamatos sértegetések, a megalázás, a lekicsinylés, a köpködés, amivel összetöri a szívemet.” De volt, hogy azt írta, hogy a felesége annyira ambiciózus és mindenre elszánt, hogy úgy véli, csakis emiatt jött vele össze.

Ezt olvastad már?

A verbális abúzus mellett a színész szerint többször történt fizikai erőszak is. Állítása szerint neje rendszeresen rátámadt, sőt az ujjhegyét is Heard vágta le egy vodkásüveggel, aztán pedig gyávának nevezte. Depp szerint Amber Heard szociopata és nárcisztikus, ezt pedig állítólag egy párterapeuta is megerősítette, akihez még a válás előtt jártak.

Heard szerint a férje rendszeresen verte

A színésznő tagadta férje állításait, és azt vallotta, hogy valójában Depp az, aki egy féltékenységre hajlamos, dühtől hajtott, részeges, droghasználó bántalmazó. A The Sun ügyvédje mindehhez még azt is hozzáfűzte, hogy a színész tárgyakat dobált a feleségéhez, megpofozta, rugdosta, fojtogatta, és azzal is fenyegette, hogy meg fogja ölni.

Heard a meghallgatás során felhozott egy olyan esetet, amikor egy veszekedés során Depp egy hűtőszekrénynek lökte és megütötte, majd a hajánál fogva rángatta őt, leköpte, üvegeket vágott a falhoz, valamint egy pingpongasztalba verte a fejét, ami ettől összedőlt.

De szóba került az az eset is, amikor Heard 2015 decemberében James Corden show-műsorában szerepelt, és az azt megelőző estén Depp durván rátámadt. A színésznő szerint többféle bántalmazást kellett aznap este elszenvednie, a többi között volt, hogy férje lefejelte őt.

A szemtanúk is megszólaltak

Tanúként meghallgatták Trinity Esparzát, aki portásként dolgozott az apartmanban, ahol a pár lakott. Esparza azt vallotta, nem látott a színésznőn külsérelmi nyomokat abban az időszakban, amikor Heard állítása szerint Depp a karjánál rángatta, illetve egy hozzávágott telefonnal a szeme alatt okozott sérüléseket.

De a The Late Late Show napján elszenvedett sérülésekkel kapcsolatban is megszólalt egy szemtanú. Heard elmondása szerint két monoklival vett részt a show felvételén, ám a házaspár stylistja, Samantha McMillen a tanúvallomásában azt közölte, hogy aznap többször látta, jó fényviszonyok között, közelről, smink nélkül a színésznőt, és egyértelműen állíthatja, hogy sem az arcán, se másutt nem voltak sérülések, vagy bántalmazás egyéb nyomai.

Depp ügyvédje bemutatott egy üzenetet Heard apjától, David Heardtől, amelyet az após egy állítólagos incidens után küldött Deppnek. Az üzenetben a férfi azt írta, hogy tudja, hogy a lányának segítségre van szüksége ahhoz, hogy fékezze az indulatait, ahogy a színésznek is az alkohol- és drogproblémáihoz.

Olvass tovább!

Fotó: Profimédia