Idén a brit királyi család is virtuálisan ünnepli a karácsonyt

2020. november 28.
A világjárvány mindannyiunk életére hatással van, mindenkit változtatásokra késztet. Nincs ez másképp a brit királyi családnál sem: idén ők is igyekeznek kihasználni a különös helyzet és a távolságtartás adta lehetőségeket.

Az idei karácsony az egész világon máshogy fog telni, mint az eddigiek. Harry herceg és Meghan hercegné nemrég jelentették be, hogy idén nem utaznak el kisfiukkal, Archie-val az Egyesült Királyságba az ünnepek alatt. Most úgy tűnik, hogy ebben az évben Vilmos herceg, Katalin hercegné, György herceg és testvérei, Charlotte hercegnő, valamint Lajos herceg is a Zoom előtt fogja tölteni az ünnepeket. A Middleton család hagyománya természetesen idén sem marad el. Katalin hercegné szüleivel, férjével és gyermekeivel közösen idén is együtt díszítik fel a karácsonyfát – virtuálisan.

A cambridge-i hercegné édesanyja, Carole nemrég betekintést engedett közös karácsonyi családi hagyományukba az általa alapított partikellék-szállító cég, a Party Pieces Instagram-profilján keresztül. Arra hívta fel követői figyelmét, hogy mennyire fontos ilyen nehéz időszakban is tartani a kapcsolatot szeretteinkkel az ünnepek alatt. „Lehet, hogy idén nem tud összegyűlni a család, de egy olyan év után, mint 2020, emlékeznünk kell arra, hogy mi az, ami igazán fontos karácsonykor” – írta Carole Middleton.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Party Pieces (@partypieces)

„Számomra igazán fontos, hogy együtt legyen a családunk. Általában hagyom, hogy az unokáim segítsenek nekem a karácsonyfa feldíszítésében. Idén videóhíváson keresztül fogom megkérni őket arra, hogy eldöntsék, melyik dísz hova kerüljön – mondta, majd viccesen hozzátette: – Később talán szükséges lesz ízlésesen átrendezni a dekorációt.”

Mint a legtöbb pár, úgy Cambridge hercege és hercegnéje is minden karácsonykor beosztják, hogy melyik családot mikor látogatják meg. Vilmos és Katalin ennek megfelelően felváltva ünnepelnek a Middleton család otthonában és II. Erzsébet királynő birtokán, a norfolki Sharingham House-ban. Arról még nem született meg a végleges döntés, hogy idén megtörnek-e a szokások, vagy közös ünneplés lesz. Régi hagyomány, hogy a királyi család karácsonykor elsétál a Szent Mária Magdolna-templom istentiszteletére. Charlotte és György herceg a tavalyi évben debütáltak első hivatalos karácsonyi sétájukon, azonban most több brit hírforrás is arról számolt be, hogy idén ez is elmarad a világjárvány miatt.

Forrás: Apartment Therapy

Olvass tovább!