6 baki, ami észrevétlenül is belerondított Károly herceg és Diana esküvőjébe

2020. november 23.
Bár Károly herceg és Diana esküvője kívülről nézve meseszerű volt, a színfalak mögött közel sem volt minden olyan tökéletes. Akárcsak a hercegi pár házasságában sem.

Diana rosszul mondta Károly nevét

Diana izgalmában bakizott egyet, és véletlenül fordítva mondta ki Károly egyébként indokolatlanul hosszú nevét. A fogadalomtétel közben a hercegnő Fülöp Károly Artúr Györgyöt mondott Károly Fülöp Artúr György helyett… Ebbe valószínűleg mi is belezavarodtunk volna.

diana-hercegno-karoly-herceg

Diana véletlenül egy teljes üveg parfümöt a ruhájára öntött

Egy királyi bennfentes szerint Diana öltözködés közben egy teljes üveg parfümöt öntött a menyasszonyi ruhájára. Ezt a bizonyos parfümöt egyébként a hivatalos királyi parfüméria, a House of Houbigant készítette.

Diana egész nap erős fejfájással küzdött

Diana bátyja, Charles Spencer 2010-ben árulta el, hogy Dianának egész nap erős fejfájása volt. Spencer szerint a a hercegnő esküvői fejdísze okozta a bajt, Diana ugyanis nem volt még hozzászokva a nehéz tiarákhoz.

Ezt olvastad már?

Károly elrontotta a fogadalmát

Nemcsak Diana bakizott a fogadalomtétel közben, hanem Károly is. Ahelyett, hogy „véled minden világi javamat megosztom”, olyasmit sikerült mondania, hogy „minden javadat megosztom veled”.

A hintó összegyűrte Diana menyasszonyi ruháját

Diana és édesapja, John Spencer a királynő ünnepi hintójával érkezett meg a Szent Pál-székesegyházba  – ami nemcsak rendkívül elegáns volt, de meglehetősen aprócska is. Mire Diana megérkezett a templomba, a ruhája észrevehetően gyűrött és ráncos lett.

Az egyik koszorúslány elesett, és sírni kezdett

Katalin és Vilmos herceg esküvőjéhez hasonlóan Dianának és Károlynak is volt egy kis problémája a koszorúslányokkal. Clementine Hambro, Winston Churchill dédunokája is koszorúslány volt a ceremónián, aki egy óvatlan pillanatban megbotlott, elesett, és sírni kezdett. Ekkor Diana állítólag lehajolt a lányhoz, és megkérdezte tőle, hogy megütötte-e a fenekét. Clementine-nak erre rögtön jobb kedve lett.

Olvass tovább!

Forrás: marieclaire.com.au

Fotó: Getty Images